Fucking godt fitnesstrick: Band dig stærk

Det er ikke pænt at bande (for meget), men vil man gerne være stærk som Skipper Skræk, kan eder tilsyneladende være lige så effektive som spinat

Arkivfoto: All Over
Arkivfoto: All Over

Da du var barn, lærte du måske, at bandeord ikke er passende, hvis man vil være et ordentligt menneske. Men hvis man i stedet vil være et stærkt menneske, kan der være god grund til at lufte sin vrede gennem sproget.

Det skriver theguardian.com ifølge Videnskab.dk.

Det er et engelsk studie, der er kommet frem til konklusionen, efter at forskere lod 81 forsøgspersoner bande og svovle, mens de løftede vægte og dyrkede motionscykling.

Læs mere på Videnskab.dk: Bandeord: Fem f***ing fakta

Her viste det sig, at de, der gav den gas med bandeord, også gav den mere gas med motionen.

I løbet af de 30 sekunder, cyklisterne skulle bande og cykle samtidig, nåede deres effekt at blive 24 watt større end de cyklister, der ikke bandede.

De, der skulle lave dødløft, kunne tage 2,1 kg mere i gennemsnit, hvis de bandede imens.

Læs mere på Videnskab.dk: Bander vi mere end før i tiden?

'Vi fortæller ikke folk noget, de ikke allerede ved, men vi bekræfter det i stedet på en systematisk og objektiv måde. Jeg tror, at mange per instinkt rækker ud efter bandeord, når de slår sig, og når de vil give deres præstation et ekstra skub,' siger Richard Stephens, der står bag forsøget og er psykolog ved Keele University, til theguardian.com.

Bandeordene, som deltagerne brugte, fik de selv lov til at vælge, men de blev bedt om at tænke på et ord, de ville bruge, hvis de bankede hovedet ind i noget. De, der ikke skulle bande, skulle i stedet sige et neutralt ord, de normalt ville bruge til at beskrive et bord.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Bandeord er et tegn på intelligens

Kontroversiel hjemmeside afslører, hvilke sygdomme du er disponeret for

Er brændt mad kræftfremkaldende?