Her er Netflix' nye satsning

Netflix har satset stort med serien om Marco Polo, der kommer efter kæmpe succeser som "House of Cards" og "Orange Is The New Black".

Netflix' nye satsning 'Marco Polo' foregår langt fra vores tid - nemlig i det 13. århundrede, hvor den berømte opdagelsesrejsendes eventyr i Kublai Khans hof i Kina er omdrejningspunktet.
Netflix' nye satsning 'Marco Polo' foregår langt fra vores tid - nemlig i det 13. århundrede, hvor den berømte opdagelsesrejsendes eventyr i Kublai Khans hof i Kina er omdrejningspunktet.
Følg Videnskab

Millioner af mennesker har fulgt med i Netflix-serierne om den dybt korrupte politiker Frank Underwood i "House of Cards" og den indsatte Piper Chapman, der kæmper for et værdigt liv i et kvindefængsel i "Orange Is The New Black".

Men Netflix' nye satsning foregår langt fra vores tid - nemlig i det 13. århundrede, hvor den berømte opdagelsesrejsendes eventyr i Kublai Khans hof i Kina er omdrejningspunktet.

- Jeg har altid været fascineret af Kina og Asien og Marco Polo. Min far var italiener, så jeg har altid følt en eller anden forbindelse med ham, fortæller John Fusco, der er idémanden bag serien.

- I 2007 red jeg på hesteryg langs Silkevejen med min 13-årige søn og fulgte i Djengis Khans fodspor, og det sparkede nyt liv i min interesse. Jeg begyndte at tænke på, hvordan man kunne dramatisere historien, og jeg synes, at den eneste måde at gøre det på var i en tv-serie. Den episke fortælling, det er, kan man ikke fortælle på to timer i en film, siger han.

Det er den italienskfødte skuespiller Lorenzo Richelmy, der indtager rollen som Marco Polo i serien.

- For mig er det en drøm, der er blevet til virkelighed. Jeg kunne ikke ønske noget bedre. Det er sjovt, og jeg får øvet mit engelske, siger han.

På settet har han blandt andet selskab af skuespilleren Benedict Wong, der spiller den magtfulde kejser Kublai Khan.

Wong, der tidligere har været med i film som "Prometheus" og "Kick-Ass 2", er godt klar over, at der på grund af den succes, Netflix' tidligere serier har haft, er store forventninger til "Marco Polo".

- Jeg synes, vi har skabt noget, der er unikt og ambitiøst. Vi sidder med nogle gode kort på hånden; vi har John Fuscos passion og de fantastiske instruktører og det internationale cast, hvor alle har arbejdet hårdt, siger han, og bliver bakket op af Lorenzo Richelmy, der godt har kunne mærke, at budgettet på serien ikke har været pebernødder.

- Vi filmede en krig. Normalt, når man gør det i en tv-serie, så ser man dem drage af sted i krig, og det næste, man ser er at de har vundet eller tabt, fordi man ikke har budgettet til at filme selve krigen. Det tog os en uge. Der var 300 statister, der sloges i forskellige hold. At skulle organisere det til en tv-serie, det er sindssygt. Men det er blevet utroligt smukt, siger han.

Den kinesiske skuespillerinde Zhu Zhu, der spiller Marcos store kærlighed, Kokachin, mener, at det især er seriens blanding af den historiske fortælling og fiktion, der vil nagle seerne fast til sofaen.

- Jeg tror ikke, der er lavet noget som Marco Polo før. Det er ikke fantasy, det er et historisk værk blandet med fiktion. Og det er en historie, der involverer hele verden fra Italien til Kina, siger hun og uddyber:

- Det er en historisk fortælling og en historisk figur, men samtidig er det meget underholdende. Det er jo også fiktion og drama og masser af kampsport og kærlighed og krigsscener, fortæller hun.

Serien med i alt 10 episoder, er skabt af John Fusco, og de første to episoder er instrueret af norske Joachim Rønning og Espen Sandberg. Den kan ses på Netflix fra den 12. december.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+