Hitler havde en mikropenis

Mænds storhedsvanvid skyldes sommetider, at de skal kompensere for manglende fyld i bukserne. Det var måske også tilfældet med Hitler, viser forskning

(Foto: All Over Press)
(Foto: All Over Press)

Adolf Hitler var vel på mange måder en stor mand; stor magt, stor indflydelse, store armbevægelser.

Der var dog én ting på Hitler, hvor størrelsen ikke just var noget at skrive hjem om. Og det var ikke hans højde. Det var hans penis, skriver livescience.com ifølge Videnskab.dk.

Noget tyder nemlig på, at diktatoren led af den kedelige lidelse 'mikropenis'.

I forbindelse med en ny bog om Hitlers sidste dage har historikerne Jonathan Mayo og Emma Craigie kigget nærmere på Hitlers lægejournaler. De viser, at han kan have haft en lidelse, som på fagsprog kaldes penile hypospadias.

Dette kan have resulteret i den såkaldte mikropenis, hvilket blandt andet har den konsekvens, at den tyske diktator måske har været nødt til at lade sit vand på lidt alternativ vis.

- Hvis der ikke er nok testosteron under fosterudviklingen, kan det gøre, at urinrøret ikke når helt ned til spidsen af penis. I stedet kan det stoppe halvvejs eller ved roden af penis. En mand med denne lidelse kan være nødt til at tisse siddende, forklarer Dr. Andrew Kramer, der er professor i urologi ved University of Maryland School of Medicine, ifølge Videnskab.dk til livescience.com.

Ud over sin karakteristiske skovsnegl havde Hitler ikke havde meget ansigtshår. Det lader heller ikke til, at han har været nogen stor Don Juan, og ifølge Andrew Kramer ville det derfor ikke være særligt opsigtsvækkende, hvis Hitler har haft et lavt niveau af testosteron.

I dag kan operationer og testosteronbehandlinger afhjælpe en unormalt lille penis allerede ved fødslen – men det var sandsynligvis ikke tilfældet på Hitlers tid, skriver Videnskab.dk.

Læs også:

Kvinder: En stor penis er ikke vigtig

Endelig fastslået: Så lang er en gennemsnitlig penis

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.