Annonce:
Annonce:

Hoppede du på den? Rumvæsen-rygter var det rene fup

Annonce:
Følg Videnskab

Fire amerikanske astronauter skulle have fortalt en løgnedetektor, at de har set i liv i rummet. Men nu er avisen bag historien kommet i modvind.

I weekenden kunne man på nettet læse, at Buzz Aldrin sammen med tre andre kendte, amerikanske astronauter havde mødt rumvæsener på deres rumrejser.

Nyheden, der startede på det britiske medie The Daily Star, nåede hurtigt omkring på nettet, men historien er det rene fup,  skriver sciencealert.com ifølge Videnskab.dk.

Først og fremmest er to af de nævnte astronauter, der skulle have deltaget i det omtalte studie på et institut i Albany, Ohio i USA, døde.

Læs mere på Videnskab.dk: Stephen Hawking: Stop alle forsøg på at kontakte aliens

Ifølge artiklen i The Daily Star har de fire astronauter, Buzz Aldrin, Al Worden, Edgar Mitchell og Gordon Coopers bestået en stemmeanalyse, der er udgivet i et videnskabeligt tidsskrift.

Annonce:

Historien kunne derfor fortolkes sådan, at instituttet har analyseret optagelser, frem for astronauterne selv.

Men det påståede studie ikke er til at finde i et videnskabeligt tidsskrift, skriver sciencealert.com ifølge Videnskab.dk.

Og selvom stemmeanalyse – nærmere betegnet bioakustik - er en videnskabelig metode, der kan bruges til at undersøge, hvordan forskellige dyr producerer forskellige lyde, er det stadig ikke bevist, at metoden kan vurdere, om en person taler sandt.

Læs mere på Videnskab.dk: Evolutionsbiolog: Intelligente rumvæsener må eksistere

Sidst, men ikke mindst, afviser Buzz Aldrins repræsentanter over for Sciencealert.com udtalelserne som 'fup, og vi aner ikke, hvor det kommer fra.'

Buzz Aldrin var en del af mandskabet på den historiske Apollo-11 mission i 1969, der blev den første bemandede månelanding.

Han har tidligere fortalt, at de så et lys på deres vej til Månen, hvilket gav anledning til rygter om rumvæsener, som han flere gange har afvist.

Annonce:

Mandskabet konkluderede allerede på turen, at lyset var et resultat af sollysets refleksion på et af rumfartøjets paneler.

Senest svarede han på internetforummet Reddit i 2015, at »Det var ikke rumvæsener. Ekstraordinære opdagelser kræver ekstraordinære beviser, som Carl Sagan (amerikansk astronom og TV-vært, red.) sagde.«

Andre artikler på Videnskab.dk

Alien-lignende skelet er et medicinsk mysterium

Mystiske signaler fra gådefuld stjerne starter rumvæsen-rygter

Forskere: Vi finder intelligent liv i rummet inden for 20 år

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: