Annonce:
Annonce:

Hornsleth vil bygge 3 meter høj bronze-skulptur af Eske Willerslev

Med skulpturen vil kunstneren Kristian von Hornsleth flytte unges fokus fra YouTube og blogger-kultur til videnskab og forskning.

Annonce:
Følg Videnskab

Ud med kattevideoer og ind med en tre meter høj bronzeskulptur.

Den danske kunstner Kristian von Hornsleth vil bygge en skulptur af den kendte forsker Eske Willerslev og placere den foran Rungsted Gymnasium og Vallerød skole, har han netop offentliggjort i en pressemeddelelse. Det skriver Videnskab.dk, hvor du kan se en illustration af skulpturen, som den skal se ud, når den står færdig.

Skulpturen skal dagligt minde unge mennesker om, at videnskaben er vigtigere end en reality-kultur af bloggere, YouTube og Facebook.

Annonce:

- Mit budskab til ungdommen er: Giv YouTube og reality-tv fingeren! Nu er det nok med Kardashians, Fie Laursen, og Forsidefruerne, og lad vær med at bruge tiden på at se kattevideoer. I bliver pacificeret og får jeres nysgerrighed stækket af tomme kalorier, der hverken danner mennesker eller reflekterer over, hvordan vi som individer og samfund skal komme videre med vores reelle problemer,-  lyder Kristian von Hornsleths budskab til ungdommen i pressemeddelelsen.

Læs mere på Videnskab.dk: Kardashian-spøg skabte Twitter-storm for forsker

 

Valget faldt på Eske Willerslev, fordi han er et »lysende fyrtårn af viden og grænseløs nysgerrighed,« som Kristian von Hornsleth udtrykker det, og fortsætter:

- Hvis vi kan få ham til at være en stjerne – gøre det sejt at være klog og dygtig, så er min mission med dette projekt fuldendt.-

Eske Willerslev er selv begejstret for projektet, som også for ham har en klar samfundsmæssig mission.

- På Niels Bohrs tid var det cool at være forsker, men det er det ikke længere i dag, og det skal vi gøre noget ved. Vi skal gøre det cool at være forsker,- siger Eske Willerslev til P1 Morgen.

Læs mere på Videnskab.dk: Derfor ødelægger sociale medier din koncentration

 

Annonce:

Mens tre meter bronze kan lyde lidt som et anfald af storhedsvanvid, så handler det for Eske Willerslev allermest om at sætte fokus på grundforskning, som Danmark ifølge ham kommer til at skulle leve af i fremtiden.

- Hvis du kigger rundt i det her lokale, bygger hver eneste ting - computeren, høretelefonerne og mikrofonen - på minimum én grundvidenskabelig opdagelse,-  siger Eske Willerslev til P1.

Læs mere på Videnskab.dk: Arkæologer har fundet verdens ældste stykke kunst

 

Flere institutioner, heriblandt Københavns Universitet, afviste at have skulpturen stående, fordi vi i Danmark ifølge pressemeddelelsen har en tradition for kun at ære afdøde mennesker med skulpturer.

Ved at lave en skulptur af en nulevende person, håber både Kristian von Hornsleth og Eske Willerslev på at kunne skabe en forbillede-kultur blandt nutidens forskere.

Kunstneren har planer om, at værket skal være den første i en hel række skulpturer af markante danskere.

Andre artikler på Videnskab.dk

Derfor dør musikstjerner som 27-årige

 

Annonce:

Hulemænd var bedre til at tegne end moderne kunstnere

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: