Kosmiske knips: Årets bedste astrofotos er kåret

Tag en pause, og tjek disse vanvittigt flotte billeder ud fra vores utrolige univers.

Det knitrer, stråler og roterer.

Universet og verdensrummet, der omkranser os med sine uendelige dybder, har altid været en kilde til fascination.

Det kommer også til udtryk i dette års ‘Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2018’, som er den største internationale astrofotokonkurrence. Det skriver Videnskab.dk, hvor du kan se flere flotte astrofotos fra konkurrencen.

På billedet øverst kan du se fotoet 'Sun King, Little King, and God of War', der vandt kategorien 'Vores Sol'. Det blev taget af den franske fotograf Nicolas Lefaudeux under solformørkelsen i august.

Læs mere på Videnskab.dk: Forskere afslører personlighedens mørke kerne

Det historiske britiske Royal Observatory Greenwich står bag konkurrencen, der hædrer de bedste astrofotos, der er taget i år.

Årets store stjerne er den amerikanske fotograf Brad Goldpaint, der har overstrålet tusinder af amatør- og professionelle fotografer, og vundet dette års førstepræmie.

Det har han gjort med et billedet fra det golde Utah i USA.

Læs mere på Videnskab.dk: Astronomer finder gigantisk galakseklynge fra det tidligere univers

- Billedet er et symbol på alt, hvad det indebærer at være astrofotograf; balancen mellem lys og mørke, de kontrastfyldte teksturer og toner af jord og himmel og den ensomme fotograf, der står under et stjerneklart loft af betagende skønhed,-  forklarer en konkurrencens dommere, astronom og forfatter Will Gater.

Udover vinderfotoet findes der vindere i forskellige genrer i konkurrencen, der blandt andet tæller nordlys, Månen, Solen og galakser.

Andre artikler på Videnskab.dk

Fantastiske billeder af naturens vidundere

Hvad er det for et mærkeligt havvæsen, der er skyllet op på dansk strand?

Internettet sladrer: Her er din sexfantasi