Annonce:
Annonce:

Kvinde fik månestøv af Neil Armstrong: Nu sagsøger hun NASA

En amerikansk kvinde vil komme NASA i forkøbet, før de kan fratage hende et lille glas, der angiveligt indeholder månestøv

Annonce:
Følg Videnskab

Amerikanske Laura Ann Murray var en 10-årig pige, da hun angiveligt modtog et lille glas med lysegråt månestøv fra astronauten Neil Armstrong, ledsaget af en håndskreven note:

'To Laura Ann Murray - Best of Luck - Neil Armstrong, Apollo 11'.

Den unge pige, der i dag er en voksen kvinde, har sidenhen skiftet navn til Laura Cicco, og nu sagsøger hun NASA. Det skriver Washington Post ifølge Videnskab.dk.

Laura Cicco vil nemlig komme NASA i forkøbet, hvis de skulle prøve at tage månestøvet fra hende igen.

Læs mere på Videnskab.dk: Hvorfor kan vi se Sol og Måne på samme tid?

I en retsskrivelse fremlægger Laura Cicci, at månestøvet var en gave fra Neil Armstrong, som var venner med hendes far, Tom Murray, en amerikansk pilot under 2. verdenskrig.

Annonce:

Den håndskrevne note er ifølge kvindens advokat Christopher McHugh et bevis i sagen, fordi en ekspert har valideret, at håndskriften tilhørte Neil Armstrong.

Godt så. Men kommer støvet virkelig fra Månen?

Ifølge Washington Post har en ekspert analyseret støvet og udtrykt i retsdokumenterne, at 'det er svært at udelukke, at det oprinder fra Månen'.

En af analyserne viser, at støvets mineralske sammensætning stemmer overens med kompositionen i Månens overflade. En anden viser dog, at sammensætningen ligner 'almindelig skorpe fra Jorden, men der kan ifølge forskere være blandet noget støv fra Jorden ind i månestøvet, hvilket kan have forurenet prøven.

Læs mere på Videnskab.dk: Prygl til konspirationsteorier om månelanding

Sagsanlægget er et forsøg på at komme NASA i forkøbet, forklarer advokaten, og påpeger, at der ikke findes en lov, der forhindrer borgere i at eje materialer fra Månen.

Annonce:

NASA har nemlig før frataget borgere det, der »retmæssigt« var deres, siger han, og refererer til en tidligere sag, hvor en kvinde fra Californien, Joann Davis, anklagede NASA for uretmæssigt at inddrage en månesten, hendes mand, som var ingeniør på Apollo, havde givet hende.

NASA har indtil videre valgt ikke at kommentere på sagen, som fortsat venter en afgørelse, skriver Washington Post ifølge Videnskab.dk.

Andre artikler på Videnskab.dk

NASA kan ikke forklare disse bizarre huller i Arktis

Forskere: Vi finder intelligent liv i rummet inden for 20 år

Hvorfor har Månen ikke noget navn?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: