Kvinder, dul jer op og tjen mere

Godt nyt for alle kvinder, der ikke ligner supermodeller. Du behøver ikke være naturligt smuk, men hvis du gør noget ud af dig selv, kan det føre til lønforhøjelse, viser forskning

Arkivfoto
Arkivfoto

Tidligere forskning har vist, at smukke mennesker tjener omkring 20 procent mere end mindre smukke mennesker. Men nu viser et nyt studie fra University of Chicago, at det slet ikke er den naturlige skønhed, der gør udslaget.

I stedet er det de kvinder, der sørger for at stadse sig op, som tjener mere, skriver University of Chicago ifølge Videnskab.dk.

Det er godt nyt for alle os, der ikke ligner supermodeller.

Læs også på Videnskab.dk: Mystiske signaler fra gådefuld stjerne starter rumvæsen-rygter

- Når du tæller dét at gøre noget ud af sig selv med, så betyder den naturlige skønhed faktisk ikke rigtigt noget. Og det overraskede mig. For typisk når du tænker på skønhed, så er idéen lidt, at enten så har du det, eller også så har du det ikke. Men det, vi ser, er, at det der betyder noget på arbejdsmarkedet, ikke er den naturlige skønhed, men hvordan du præsenterer dig selv, fortæller Andrew Penner, der er professor ved University of Chicago og medforfatter på studiet, ifølge universitetet.

Forskerne fra University of Chicago undersøgte data fra et studiet National Longitudinal Study of Adolescent and Adult Health, Add Health, som har fulgt en stor gruppe mennesker siden 1995 og undersøgt deres socialliv og sundhed.

Læs også på Videnskab.dk: Bliver man mere fuld af at drikke med sugerør?

Tallene fra den tidligere undersøgelse viste, hvad forskerne allerede vidste; at smukke mennesker tit har en højere indkomst.

- Vi vidste, at Add Health-dataen også indholdt information om, hvor meget personerne gør ud af sig selv – deres hår, make-up, tøj, osv. Og vi undrede os over, hvad der var skønhed, og hvad der var pynt, fortæller Jaclyn Wong, Ph.D.-studerende i sociologi ved Universtity of Chicago og hovedforfatter på det nye studie, i universitetets nyhedsbrev.  

Læs også på Videnskab.dk: Her kan du skide og ro i fred

Jaclyn Wong og Andrew Penner fandt ud af, at den højere indkomst hos smukke mennesker, udelukkende skyldtes, hvor meget de gjorde sig i stand.

Jo mere kvinderne gjorde ud af sig selv, jo mere tjente de. Og det var uanset, om de i øvrigt havde en stor næse eller et assymetrisk ansigt.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Kan jeg få klamydia fra et toiletbræt?

Hvorfor spiser hunde lort?

Forskere: Sex-dufte gør os mere tiltrækkende

12 kommentarer
Vis kommentarer