Annonce:
Annonce:

Kvinder vil have mænd med penge og magt

Når det kommer til de kvaliteter, vi ønsker os i en partner, er der relativt stor forskel på, hvad mænd og kvinder går efter. Kvinder vil have ambitiøse og rige mænd, mens mænd prioriterer et smukt ydre

Annonce:
Følg Videnskab

Hvor vigtigt er det, at kæresten kan lave mad? Eller at han er trofast?

Det er spørgsmål, som mere end 10.000 kvinder og mænd fra 33 lande og 37 forskellige kulturer har svaret på i en amerikansk undersøgelse. De blev bedt om at vurdere en lang række egenskaber og om at afgøre, om de var uundværlige i en potentiel partner.

Forskerne kom frem til, at de kunne gætte kønnet på de adspurgte med 92,2 procents sikkerhed, udelukkende baseret på hvad han eller hun ledte efter i en partner, skriver Videnskab.dk:

De fandt det samme mønster af kønsforskelle i de forskellige lande. Det indikerer, at det ikke kun er kulturelt bestemt, hvad vi leder efter i en partner.

Annonce:

- Fundene understøtter teorien om, at mænd og kvinder gennem deres evolutionære historie har mødt meget forskellige udfordringer, når det kommer til at fortage et godt valg af en partner, siger evolutionspsykolog og leder af undersøgelsen Daniel Conroy-Beam.

For selvom begge køn først og fremmeset ser ud til at søge en sød og loyal partner med et godt helbred, så er der andre kvaliteter, som mænd og kvinder tilsyneladende prioriterer meget forskelligt.

Læs mere på Videnskab.dk: Singler er ligeså tilfredse som folk i parforhold:

Kvinder foretrækker en ældre, ambitiøs partner med gode økonomiske udsigter. Mænd vil helst have en yngre, fysisk attraktiv partner.

Det er ingen spøg at være gravid i 9 måneder og derefter skulle bruge enorme mængder energi på at producere mælk til et barn.

Teorien er, at den første kvinde, som formåede at finde en partner, der have midler til at hjælpe hende med at skaffe mad og ly, fik mulighed for at få flere børn, end de kvinder som valgte mindre ressourcestærke partnere.

Annonce:

Læs mere på Videnskab.dk: Mænd, der tager del i de huslige pligter, har bedre sex:

Når det kommer til mændene, er et attraktivt ydre hos en kvinde er et hint, der fortæller noget om kvindens frugtbarhed. Sådanne hints har stor betydning, fordi menneskets fertilitet ellers er skjult.

Det har historisk set været en fordel for manden at kunne genkende sådanne hints, eftersom det har øget hans chancer for, at parre sig med en frugtbar kvinde.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Sex og rødvin kan skærpe din hjerne:

Kvinderne og forskningen har talt: Sådan skal en penis se ud:

For flere spændende artikler om ny forskning tilmeld dig Videnskab.dk’s nyhedsbrev her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: