Legalisering af marihuana får flere unge til at ryge

Unge mener, at det er mindre farligt at ryge marihuana efter legalisering

Foto: AP
Foto: AP

Efter at marihuana er blevet lovligt i flere stater i USA, har unge ændret holdning til, hvor farligt det er, og flere er begyndt at ryge marihuana. Det skriver medpagetoday.com ifølge Videnskab.dk.

Færre unge i USA mener, at marihuana er skadeligt, efter at det er blevet lovliggjort i de to stater Colorado og Washington, viser et nyt studie.

I studiet har forskere fra University of California Davis School of Medicine sammenlignet unges holdning og forbrug af marihuana før og efter, at det er blevet gjort lovligt i de to stater.

Læs mere hos Videnskab.dk: Legalisering af hash: Hvad kan vi lære af udlandet?

Og de unges holdning har ændret sig, så færre mener, at det euforiserende stof er skadeligt, sammenlignet med før det blev gjort lovligt. Samtidig er der også flere af de unge, der er begyndt at ryge marihuana.

Denne holdningsændring så forskerne også blandt teenagere i andre stater, hvor marihuana ikke er blevet gjort lovligt.

Markant holdningsændring efter legalisering

Forskerne har undersøgt data fra næsten 254.000 amerikanske unge, der går i klassetrin, der svarer til 8. klasse og 1.- og 3.G i gymnasiet i det danske skolesystem.

Læs mere hos Videnskab.dk: Dansk rapport: Her er konsekvenserne af hashrygning

For eleverne i '8. klasse' var det før legaliseringen 74,9 procent af dem, der mente, at marihuana var skadeligt, men efter legaliseringen var det 60,7 procent af dem.

Blandt '1.G-eleverne' var der før 62,8 procent, der mente, at marihuana var farligt, hvor det nu er 46,6 procent.

For eleverne i 1.G var der også flere, der begyndte at ryge marihuana efter lovændringen. Førhen var der 16,2 procent af eleverne, der røg, mens det efterfølgende var 20,3 procent.

Andre historier hos Videnskab.dk:

Usunde danskere har mindre og dårligere sex

 Sex og rødvin kan skærpe din hjerne

83 kommentarer
Vis kommentarer