Mands penisskaft var ved at blive til knogle

At få en ’boner’ får lige pludselig en helt anden betydning

Billede afslører, at han lider af en sjælden sygdom, der skaber en belægning af knoglevæv i hans penis. (Kilde: Hasbani et al., Urology Case Reports, 2019)
Billede afslører, at han lider af en sjælden sygdom, der skaber en belægning af knoglevæv i hans penis. (Kilde: Hasbani et al., Urology Case Reports, 2019)

Kender du det, når du tager til lægen på grund af en ting og finder ud af, at den er helt gal med noget andet?

Det oplevede en 63-årige mand, da han havde ondt i venstre knæ efter et fald. Han tog derfor på skadestuen.

Et røntgenbilledet viste, at han formentlig har en yderst sjælden sygdom, der i den internationale videnskabelige litteratur kaldes 'penile ossification'.

Det skriver ScienceAlert ifølge Videnskab.dk.

Ossifikation betyder dannelse af knoglevæv, og i mandens tilfælde havde calciumsalte ophobet sig i hans bløde væv, hvor det var stivnet til en omfattende belægning langs hele hans penisskaft, som man kan se på billedet nedenunder.

Læs mere på Videnskab.dk: Skabte Hitler noget som helst positivt?

Den sjældne lidelse kan mindske fleksibilitet og i sidste ende forårsage rejsningsproblemer.

Den mest almindelig årsag til lidelsen er Peyronies sygdom, hvor arvæv former sig i en penis. Det kan dog også ske på grund af en skade, nyresygdom og eller andre sygdomme, der fører til overskydende calcium i kroppen.

Hvis du frygter, at det kan ske for dig, så bare rolig. 

Sygdommen er så sjælden, at der har været under 40 dokumenterede tilfælde, siden sygdommen først blev observeret i mennesker i 1827.

Det er straks værre for din hund. 'Penile ossification' er nemlig mere normalt i gamle hunde, men det hænger måske sammen med, at de i lighed med mange andre pattedyr har en penisknogle, hvilket mennesker - normalt - ikke har, skriver ScienceAlert.


Andre artikler på Videnskab.dk:


Kan vand blive for gammelt?

Hvorfor skal kvinder have orgasme?

Hvad sker der, hvis man affyrer en pistol i rummet?