Mutation gør hende immun over for smerte

Hun brækkede sin arm som otteårig og opdagede det først to dage efter ved et tilfælde

På grund af en genmutation har 71-årige Jo Cameron aldrig kunnet føle smerte.

Hun føler også kun i meget lille grad frygt og angst, og så heler hendes sår hurtigere end andres. Det skriver University College London i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk, hvor du også kan se et interview med Jo Cameron.

- Vi har fundet ud af, at denne kvinde har en særlig genotype, der reducerer aktiviteten i et gen, som man i forvejen kender som et område med potentiale for behandling af smerte- og angstbehandling, siger lektor i medicin ved University College London, James Cox, i pressemeddelelsen ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Kæmpelyn ’fanget’ af astronauter

Jo Cameron opdagede, at hun ikke kunne føle smerte ved et tilfælde, da hun som 65-årig gik til lægen med alvorlig slidgigt i hoften, som hun dog ikke fandt smertefuld.

Siden blev hun sendt videre til genforskere ved University College London og University of Oxford, der efter flere undersøgelser blandt andet fandt en mutation i et gen kaldet FAAH.

FAAH-genet er kendt blandt smerteforskere, da det spiller en stor rolle i det såkaldte endocannabinoide system, som hjælper med at regulere smerte, immunsystem, hukommelse, humør og søvn.

Læs mere på Videnskab.dk: Se naturens makabre skønhed

Genforskerne fortsætter med at forske i Jo Cameron, og de håber, at deres arbejde kan hjælpe forskningen med at komme på sporet af en medicinsk behandling af forskellige typer smerte.

- Vi håber, at vores arbejde med tiden vil bidrage til klinisk forskning i postoperative smerter (smerter efter operationer, red.), kroniske smerter, PTSD og sårheling, måske gennem genterapeutiske teknikker, siger James Cox, der er hovedforfatter på et nyt studie om kvinden, i pressemeddelelsen ifølge Videnskab.dk.

Forskerne håber samtidig på, at der går andre mennesker rundt med samme mutation som Jo Cameron, så de bedre kan undersøge, hvad disse mennesker har til fælles.

 

Andre artikler på Videnskab.dk

Fantastiske fotos fra medicinens verden: Kattetunge og livmoderen fra en pony

Internettet sladrer: Her er din sexfantasi

Mystik om runde formationer set over København