Mystisk 'alien' blev fundet i ørkenen: Nu har forskere opklaret mysteriet

En DNA-test afslører, at det, som nogle har påstået er en alien, er resterne af et barnelig

RITZAUSCANPIX/ AFP / Dr. Emery Smith
RITZAUSCANPIX/ AFP / Dr. Emery Smith

Et mysterium om et lillebitte mumie-skelet, der blev fundet i Chiles ørken i 2003, er omsider blevet opklaret. Da skelettet blev fundet for femten år siden, stak spekulationerne om dets oprindelse helt af.

Skelettet, der blev solgt til en spansk, privat samler, har et ydre, der er så bizart, at det optrådte i en dokumentar, som et muligt bevis for at der findes aliens.

Eftersom det kun 15 centimeter lange skelet har ti par ribben frem for 12, som er det normale, samt et aflangt, stort hoved, har flere konspireret over, at det skulle være en alien.

Nu har californiske forskere gennem et fem år langt studie, baseret på genomiske analyser, fundet ud af at 'Ata', som det alien-lignende skelet blev døbt, er et menneske. DNA-tests bekræfter at skelettet stammer fra en lille pige.

Det skriver The Guardian.

De mange spekulationer omkring 'Ata' fik i sin tid professor i mikrobiologi og immunology på Standford Universitet, Gary Nolan, til at rette sin opmærksomhed mod det.

Han blev af en ven gjort opmærksom på den dokumentar om 'Ata', der påstår, at mumien muligvis er en alien.

- Det er i sig selv en opsigtsvækkende påstand. Det mest chokerende er dog det billede af mumien, som florerede i offentligheden. Jeg besluttede mig for, at kontakte folkene bag dokumentarfilmen, for at fortælle, at det er muligt, at lave en sekventering af en DNA-test, for at klarlægge mumiens oprindelse, skriver professoren i en mail til CNN.

Skelettet af den lille pige, der har chilenske rødder, har en række alvorlige genmutationer på sig, der har formet kroppen allerede som foster. Forskerne mener, at skelettet ikke er mere end 40 år gammel, og menes at være dødfødt eller død kort tid efter fødslen.

Professor Nolan fortæller til The Guardian, at det derfor ikke er historien om en alien, men derimod en menneske tragedie.

207 kommentarer
Vis kommentarer