NASA: Stor meteor eksploderede i atmosfæren

Selvom der nærmest ikke blev skrevet om det i medierne, eksploderede en kæmpe ildkugle i Jordens atmosfære i december 2018.

Det skriver BBC ifølge Videnskab.dk.

Eksplosionen gik stort set ubemærket hen, fordi den fandt sted højt oppe over Beringhavet ud fra Ruslands Kamchatka-halvø, oplyser NASA.

Læs mere på Videnskab.dk: 'Jeg forsker i overgreb mod børn, og dette tænkte jeg, da jeg så Leaving Neverland'

Braget var det næststørste af sin slags i 30 år, da meteoren eksploderede med en energi, der var ti gange så stor som atombomben, der sprang over Hiroshima i 1945.

Asteroiden fløj med vanvittige 115.200 kilometer i timen, og den eksploderede 25,6 km over Jordens overflade med en energi på 173 kiloton.

Sidste gang, en meteor eksploderede i Jordens atmosfære, var i 2013, hvor en asteroide eksploderede over Chelyabinsk i Rusland. Den tog form som en gigantisk ildkugle og sårede cirka 1.000 mennesker.

Læs mere på Videnskab.dk: Til fest og depression: Kan psykedelika og partydrugs blive til medicin?

Planetarisk forsvarsofficer hos NASA, Lindley Johnson, fortæller til BBC, at en ildkugle i denne størrelse kun ses omkring 2 eller 3 gange hvert 100. år.

- Denne her (eksplosion, red.) rummede kun 40 procent af energien fra, men den fandt sted over Beringhavet, så den havde ikke den samme effekt eller dukkede op i nyhederne, siger Kelly Fast, der er programchef i NASA, til BBC ifølge Videnskab.dk.

Andre artikler på Videnskab.dk

Falder du for disse træningsmyter?

Første kort over flåter i Skandinavien: Blodsugerne flytter nordpå

Forskere trues til tavshed: 'I skulle smides op mod en mur og likvideres'