Ny øl-emballage skåner verdenshavene

Ny type indpakning fodrer havets dyr i stedet for at fange eller kvæle dem

Se præsentationen af den nye type sixpack-holder her.

At plastic er i gang med at ødelægge verdenshavene, og at plasticringe fra sixpacks bærer en stor del af skylden, er langt fra nogen hemmelighed.

Se også: Plastic vil i 2050 fylde mere end fisk i verdenshavene

En stor del af den plastic, som mennesker smider i havet, bliver nemlig spist af havets beboere, hvilket de i lighed med alle andre levende væsener ikke kan tåle.

(Arkivfoto: Colourbox.com) Samfund Chok-rapport: Halvdelen af alt liv i verdenshavene forsvundet på 40 år

Det kan være svært at gøre en forskel for verdenshavene som enkeltperson, men 'en ting kan man nu gøre for at hjælpe havmiljøet, og det er oven i købet en ting, som mange ville kalde en ren fornøjelse.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men nu kan du give en hånd til verdenshavene blot ved at drikke øl.

Det amerikanske mikrobryggeri Saltwater Brewery har nemlig lanceret en sixpack-holder, som både er spiselig og 100 procent biologisk nedbrydelig.

Den spiselige sixpack-holder er lavet af byg- og hvederester fra brygningen, og selvom den er spiselig og nedbrydelig i naturen, er den lige så holdbar som den traditionelle holder i plastic, forsikrer bryggeriet.

På billedet ses 'Peanut', der blev fanget i plastikken fra en sixpack. Det er en sumpskildpadde, og sådan en bliver 40 centimeter lang. Billedet er taget fra Jeff Corwins facebookside. (Foto: Privatfoto) Samfund Skildpadden 'Peanut' har fået form som jordnød

Den miljøvenlige sixpack-holder er på nuværende tidspunkt et dyrere alternativ til plastic-holderen, men det amerikanske bryggeri håber på at initiativet kan starte en sneboldseffekt.

- Det er en stor investering for et lille bryggeri skabt af fiskere, surfere og folk, der elsker havet, siger PR-chef Peter Argady, og hos Saltwater Brewery ved de da også godt, at de ikke kan gøre en forskel alene.

- Vi håber på at påvirke de store drenge, og forhåbentlig få dem med om bord, lyder det fra firmaets leder, Chris Grove.

Her er et eksempel på hvad menneskers svineri gør ved fiskene, også i vores hjemlige farvande. Skipper Max Christensen troede dårligt nok sine egne øjne, da han så hvad denne torsk havde i maven.

Samfund Max klippede torsk op: Sådan påvirker dit svineri dyrene

Denne havskildpadde havde et 12 centimeter langt plasticsugerør siddende fast i næsen, indtil den fik hjælp af en flok dyrevenner.

Samfund Stakkels dyr: Derfor skal du ikke smide plastik i naturen

16 kommentarer
Vis kommentarer