Præventions-app flopper: 37 kvinder ufrivilligt gravide

Et hospital i Stockholm har nu indsendt en klage til EU’s sundhedstilsyn på vegne af 37 gravide kvinder

I februar 2017 kom nyheden om, at en svenskudviklet præventions-app kunne beskytte mod graviditet i samme grad som eksempelvis kondomer og p-piller.

Men nu kunne noget tyde på, at appen ikke helt har haft den ønskede effekt, skriver Videnskab.dk

Læs mere på Videnskab.dk: P-piller øger risiko for uønsket graviditet

Appen 'Natural Cycles' skulle – uden brug af hormoner - måle kvinders kropstemperatur og ud fra denne vurdere en høj eller lav sandsynlighed for graviditet.

Afhængigt af kvindens temperatur ville appen enten give rødt eller grønt lys i forhold til en lille eller stor sandsynlighed for graviditet.

Metoden var, ifølge forskerne bag, 99 procent sikker.

- Det (appen, red.) betyder flere valgmuligheder og større valgfrihed samt muligheden for at planlægge eller forhindre graviditet uden brug de traditionelle hormonelle præventionsmetoder som for eksempel p-piller, udtalte Harry Cymbler, der er talsmand for Natural Cycles til Videnskab.dk i 2017, efter at appen blev godkendt af et EU-tilsyn.

Læs mere på Videnskab.dk: Er det skadeligt at udsætte menstruationen med p-piller?

Nu har et hospital i Stockholm på vegne af 37 gravide kvinder, indsendt en klage på baggrund af appens manglende effekt.

- Det er en ny metode, og vi ser et stort antal af uønskede graviditeter, og derfor vil vi indgive en klage til EU’s sundhedstilsyn, siger Carina Montin, der er sygeplejerske på Södersjukhuset i Stockholm ifølge nordicbuisnessinsider.com

Hvorvidt Natural Cycles-appen bliver forbudt er endnu uvist.

Andre artikler på Videnskab.dk

Studie: Pesticidbehandlet dansk frugt og grønt er ufarligt

17 påstande om vægttab, sundhed og træning – sande eller falske?

Studie: Disse børn har 86 procents risiko for astma