Så nuttede ser insekter ud på ultraklos hånd

Det allermindste kan nogle gange være det allersmukkeste. Et nyt fotoprojekt sætter fokus på insekter og deres vilde ydre

Har du nogensinde kigget ned, når du har været ude at gå tur med hunden? Sådan rigtig kigget ned? 

Der findes utroligt mange smukke insekter, som vi ikke så ofte lægger mærke til, fordi deres hverdag bogstaveligt talt foregår på et lidt lavere eller højere niveau end vores eget, skriver Livescience.com ifølge Videnskab.dk.

Det ville University of Texas gøre noget ved. Derfor har universitetet nu offentliggjort en række billeder, der går helt tæt på de små dyr, så vi kan komme helt tæt på.

I et galleri på Videnskab.dk kan du se de vilde nærbilleder, som afslører helt nye, nærmest nuttede sider af vores små venner.

Universitetets galleri indeholder billeder, der viser en lang række forskellige insektarter - allesammen helt specielle og meget smukke. 

Du kan for eksempel se nærmere på 'blære-billen' (blister beetle), 'den lige-snudede snudebille' (straight-snouted weevil) og 'den tossede hveps' (cuckoo wasp). 

Et af målene med projektet er at vise mangfoldigheden blandt de allermindste medlemmer af dyrelivet i Texas. Samtidig ønsker Alex Wild at understrege, hvor vigtigt fotografiet er, hvis man vil dele sin forskning med den brede befolkning. Det skriver Livescience.com.

Læs også på Videnskab.dk: Hvad må man kalde en neger?

Mange af de insekter, der er blevet fotograferet til projektet, er en del af universitetets insektsamling. Samlingen rummer mellem hele én og to millioner eksemplarer i alt. 

Billederne er en del af et rojekt, der hedder Insects Unlocked. Insects Unlocked er et crowd-funded projekt, som er stablet på benene af Austin's Insect Image Lab på University of Texas. Det er fotograf og entomolog Alex Wild, der har samlet billederne.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hvordan undgår man at spilde kaffe?

Myte-drab: Protein efter træning får ikke muskler til at vokse ekstra

Hvorfor mister man kræfter, når man bliver kildet?