Sådan kan du blive bedre til at spille skydespil

Videnskaben har svarene på, hvordan du kan blive bedre til at kaste med granater og ramme dine modstandere med et 'headshot'

Foto: Jens Panduro
Foto: Jens Panduro

Hvordan kaster man en håndgranat længst muligt, og hvordan skal man sigte, hvis man vil være en dygtig snigskytte i krigsspillet Battlefield 1? Det er spørgsmål, som Videnskab.dk’s YouTube-kanal om spil og videnskab, Newgame, har besluttet sig for at finde videnskabens svar på i en ny videoserie.
Læs mere hos Videnskab.dk: Skydespil giver hurtigere beslutninger

Det er nemlig langt fra tilfældigt, hvordan spil som Battlefield 1 er bygget op, og derfor kan du med lidt hjælp fra videnskaben blive en endnu bedre spiller, viser Newgame i videoerne. http://videnskab.dk/teknologi-innovation/saadan-bruger-du-videnskaben-til-at-blive-en-bedre-gamer

Vinkel på kast afgør, om du rammer

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du kaster med håndgranaten i Battlefield 1, hvis du vil være nogenlunde sikker på at ramme dit mål. Længden på dit kast afhænger nemlig af, hvilken vinkel du kaster med.

I videoen forsøger Newgame sig med forskellige vinkler, og der får du også svaret på, hvordan du skal kaste, hvis granaten skal nå så langt som muligt.
Læs mere hos Videnskab.dk: Intimbarberede har markant flere kønssygdomme

Newgame har også undersøgt, hvordan tyngdekraften påvirker projektilerne i en skudveksling.

Fysikken i Battlefield 1 er nemlig så realistisk, at projektilerne vil falde på rejsen mod målet, og man vil derfor altid ramme lavere, end man sigter, fortæller Newgames Søren Storm i en anden video hos Videnskab.dk.

Fysikken kommer på prøve

Spillets fysiske rammer kommer også under Newgames lup i videoserien.
Her gør Newgame brug af granater og dynamitstænger for at teste, om skaberne bag Battlefield 1 har formået at gøre lydens hastighed i spillet realistisk, så den tilsvarende virkeligheden er 340 m/s.

Her kommer de frem til, at lydens hastighed er væsentlig højere i spillet end i virkeligheden.

Du kan se alle videoerne hos i artiklen hos Videnskab.dk:

Link til video om granatkast:

 

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Trænings-afhængige får abstinenser som alkoholikere

Din numse bliver tykkere af at sidde stille

7 kommentarer
Vis kommentarer