Sådan kommer du af med dræbersneglene

Der er kun én effektiv metode til at komme af med dræbersneglene i haven, siger en snegleforsker.

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Spande med øl, kobbertape, pindsvin og blå piller. Nettet er fuldt af gode råd om, hvordan du slipper af med dræbersnegle. Men spørger man videnskaben, så er der kun én ting, der for alvor kan gøre indhug på de slimede bæster, der plager haveejere over hele landet: Indsamling.

Det fortæller postdoc Stine Slotsbo fra Aarhus Universitet. Hun har forsket i dræbersnegle og følger med i, hvad der laves af ny dræbersnegle-forskning rundt om i Europa.

Det skriver Videnskab.dk, hvor du også kan læse, hvor mange dræbersnegle du kan forvente i år:

Resultaterne viser, at de fleste af de husråd, der anbefales til at bekæmpe dræbersnegle, er dårlige til at holde antallet af snegle i haven nede.

- Indsamling er klart den bedste metode til at reducere antallet af sneglene. Det viser en stor norsk undersøgelse, som har sammenlignet forskellige bekæmpelsesmetoder, siger Stine Slotsbo.

Læs også hos Videnskab.dk: Farlig virus fra danske flåter spreder sig

Der findes mange forskellige typer af de populære ølfælder, hvor øl lokker sneglen til og derefter typisk drukner dem. Ølfælderne er ikke testet videnskabeligt, men erfaringerne tyder på, at de ikke har nogen synderlig effekt på en haves bestand af dræbersnegle.

- Og det er ikke så mærkeligt. Ølfælder virker ved at øllet lugter af føde for sneglene, men en almindelig have er jo fuld af føde for dræbersneglene, så derfor tiltrækkes de også af mange andre ting i haven, siger Stine Slotsbo.

Et andet populært middel mod dræbersnegle er de små blå piller ved navn Ferramol.

Læs også hos Videnskab.dk: Dyrkere af dominans-sex har det bedre end andre

Problemet er bare, at Ferramol også virker mod alle de andre snegle.

- Det er et tveægget sværd. Hvis du fjerner alle sneglene, så går det ud over biodiversiteten i din have. Det påvirker også de andre dyr, som fugle og insekter, der lever af sneglene, siger Stine Slotsbo.

Alt i alt er der derfor kun én ting at gøre, hvis du for alvor vil af med dræbersneglene i haven: Du skal smøge ærmerne op og gå i gang med at samle sneglene sammen.

- Jeg samler selv dræbersneglene i en plasticpose, som jeg snører godt sammen. Bagefter bortskaffer jeg dem på en måde, så de ikke spreder sig videre - i dagrenovationen.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Tjek dig selv: Er dine seksuelle fantasier almindelige?

Kvinders nydelse er mere end klitoris

4 kommentarer
Vis kommentarer