Slipper 3000 maddiker løs på agurk: Se resultatet her

Det tog larverne mindre end en dag at tygge sig gennem grøntsagen

Se maddikerne gå løs på agurken her. Video: AP/Caters
Følg Videnskab

Russiske Butvilo Sergeevich tjener sit levebrød som manuskriptforfatter, men i sin fritid kaster han sig også over forskellige videnskabelige projekter, som ovenstående video er et eksempel på.

Sergeevich, der bor i byen Petrozavodsk i det vestlige Rusland, ville nemlig gerne vide, hvor hurtigt maddiker fortærer mad. For at finde svaret, slap han 3000 sorte soldaterfluelarver løs på en agurk og filmede, hvad der skete.

I time lapse-optagelser fra eksperimentet ses det, hvordan maddikerne først gnaver sig gennem agurkens overflade, inden de kaster sig frådende over dens bløde indhold og kun efterlader skrællen.

- Jeg var interesseret i at se, hvor hurtigt de ville spise, og regnede ikke med, at de ville gøre det så hurtigt, fortæller Butvilo Sergeevich til Caters News.

Det tog nemlig maddikerne under en dag at komme gennem hele agurken, og den hurtige fortæring betyder, at de kan få en rolle i fremtidens bortskafning af affald.

- Sorte soldaterfluelarver spiser mad og er ved at opnå stor popularitet til destruktion af bioaffald, lyder det fra Butvilo Sergeevich.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+