Succes! Klokken 00.27 i nat dansk tid lykkedes det SpaceX at genbruge deres rumraket Falcon 9.
Den 70 meter høje rumraket sendte en 5.2 tons tung satellit i kredsløb, som skal levere TV, internet og andre tjenester til Sydamerika. Det skriver Space.com ifølge Videnskab.dk, hvor du kan se en video af opsendelsen: http://videnskab.dk/teknologi-innovation/succes-spacex-genbruger-rumraket-for-foerste-gang
Rumraketten Falcon 9 blev affyret fra NASA’s Kennedy Space Center i Orlando, USA, og den bestod hovedsageligt af genbrugte dele.
Læs mere på Videnskab.dk: Hvad er mest usundt: Alkohol, stoffer eller cigaretter?
Rumfart kan blive meget billigere
Det er historisk, da det er første gang, man genbruger en stor rumraket, og det tyder på, at rumfart i fremtiden kan gøres meget billigere.
'Det her er et virkelig, virkelig spændende skridt fremad. Jeg tror, hele industrien kigger med,' siger Martin Halliwell til Space.com ifølge Videnskab.dk
Han er leder og tekniker ved SES, der står bag satellitten, som SpaceX-raketten fløj ud i rummet.
Den seks millioner dollars dyre rumraket landede sikkert igen ved hjælp af raketmotorer og faldskærme, og den succesfulde mission giver opløftning til projektet, der ellers var ude for et uheld i september 2016, hvor en heliumtank fik en Falcon 9 raket til at eksplodere.
Læs mere på Videnskab.dk: SpaceX-raket eksploderede på grund af heliumtank
Elon Musk: 'En kæmpe revolution'
Raketten fløj første gang i april 2016, hvor den afleverede SpaceX’s rumskib Dragon, fyldt med ressourcer, til den Internationale Rumstation for NASA. Herefter landede raketten igen på Jorden – på en platform på havet.
'Det er en fantastisk dag for (...) rumindustrien. Det betyder, at du kan flyve og genflyve en kredsløbs-booster, der er den dyreste del af raketten. Det her bliver ultimativt en kæmpe revolution inden for rumfart,' siger SpaceX’s egen stifter og administrerende direktør Elon Musk, til Space.com.
Andre artikler på Videnskab.dk
Se verdens højest hoppende ninjarobots vilde spring