Studie: Sexglade mænd har sundere hjerter

Mænd, der har sex mere end to gange om ugen, har bedre blodomløb. Nyt studie peger på, at sex muligvis sænker niveauet af en farlig aminosyre

Følg Videnskab

Regelmæssig sex flere gange om ugen er forbundet med bedre blodcirkulation og sundere blodkar, hvilket holder niveauet af den giftige aminosyre homocystein nede.

Men det gælder kun for mænd, viser et nyt studie publiceret i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine. Det skriver telegraph.co.uk, ifølge Videnskab.dk.

Forskere har længe troet, at regelmæssig sex kan reducere risikoen for hjerteproblemer, men dette studie er det første til at indikere, at det kan skyldes, at homocystein-niveauet er lavere hos de mere seksuelt aktive.

Homocystein dannes ved kroppens nedbrydning af aminosyren methionin, og et for højt niveau kan føre til åreforkalkning og hjerte-kar-sygdomme.

Læs også på Videnskab.dk: Forskere: Fingre afslører længden på penis

Forskerne analyserede blodprøver og sammenlignede dem med selvrapporteret sexhyppighed fra mere end 2.000 mænd og kvinder.

Resultaterne viste, at det laveste niveau af homocystein blev fundet i mænd, der påstod at have sex mindst to gange om ugen, og det højeste niveau blev fundet hos dem, der havde sex mindre end en gang om måneden. Hos kvinder var der dog ingen signifikant forskel.

Læs også på Videnskab.dk:  Kvinders lyst har skabt mandens store penis

Dette skyldes ifølge forskerne, at kvinders seksuelle ophidselse er mindre afhængig af at have en sund blodgennemstømning, hvilket er essentielt for at holde homocystein under kontrol.

- Et aktivt sexliv kan have en beskyttende effekt på generel sundhed og livskvalitet – specielt hos mænd – så læger burde støtte deres patienter i at have et aktivt sexliv, skriver forskerne i studiet.

Sådan får du kæresten til at holde længere i sengen

Det er således vigtigt at påpege, at studiet ikke viser, at et aktivt sexliv direkte fører til lavere risiko for hjerteproblemer.

Studiet viser blot, at de, der selv påstår at have sex mindst to gange om ugen, også er dem, der har lavest risiko for åreforkalkning og hjerte-kar-sygdomme.

Læs flere historier på Videnskab.dk:

Har du et ansigt, som kvinderne kan lide?

Penislængden og kropsstørrelse bestemmer troskab

Se naturens makabre skønhed

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.