Annonce:
Annonce:

Studier: Sådan styrker du dit helbred i alderdommen

Med gode venner og regelmæssig motion kan man styrke kroppen og hjernen gennem hele livet, viser nye to nye studier

Fysisk aktivitet og et godt socialt netværk er begge faktorer, der kan booste ens sundhed i alderdommen. (Foto: Shutterstock)
Fysisk aktivitet og et godt socialt netværk er begge faktorer, der kan booste ens sundhed i alderdommen. (Foto: Shutterstock)
Annonce:
Følg Videnskab

En løbetur i skoven og tætte venner kan være en god investering til senere i livet.

To nye studier viser nemlig, at henholdsvis regelmæssig motion og gode sociale relationer øger sandsynligheden for en sund krop og frisk hjerne i livets efterår.

Det skriver The Guardian ifølge Videnskab.dk.

Det ene studie viser, at gode relationer hænger sammen med en lavere risiko for at få sygdomme som for eksempel diabetes, gigt, kræft og depression.

Det konkluderer forskerne bag studiet ved hjælp af data fra 7.694 australske kvinder, man har fulgt over 20 år. Resultatet viser, at de kvinder, der er mindst tilfredse med deres relationer, har dobbelt så stor risiko for at udvikle sygdommene sammenlignet med de mest tilfredse.

Men da studiet kun inkluderer australske kvinder, er resultatet ikke nødvendigvis gældende for mænd og andre kulturer, skriver The Guardian.

Annonce:

Det andet studie viser, at regelmæssig fysisk aktivitet hænger sammen med en friskere hjerne i alderdommen og mindre risiko for demens. I studiet har man over fire årtier indhentet data fra 1.417 mennesker om deres motionsvaner.

- Den bedste kognitive effekt blev set hos dem, som var fysisk aktive gennem hele livet, siger Sarah-Naomi James, der er postdoc ved University College London og en af forskerne bag studiet, til The Guardian ifølge Videnskab.dk.

- Effekten er kumulativ. Så jo længere man er aktiv, jo mere tilbøjelig er man til at have en højere kognitiv funktion senere i livet, siger hun.

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hvor ofte skal man gå i bad?

Ny astro-opdagelse kan ændre videnskaben: 'Min første tanke var, at vi måtte have lavet en fejl'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: