Annonce:
Annonce:

Svedige håndflader på daten kan afsløre om der er god kemi

Kroppen udsender særlige biologiske signaler, når vi sidder overfor et godt match, viser et studie

Forsøgspersonerne blev inviteret ind til blind dates, mens de deltog i festivaler - blandt andet Lowlands, der afholdes i Holland. (Foto: Mariska Kret)
Forsøgspersonerne blev inviteret ind til blind dates, mens de deltog i festivaler - blandt andet Lowlands, der afholdes i Holland. (Foto: Mariska Kret)
Annonce:
Følg Videnskab

En date kan være nervepirrende og sommetider skyld i svedige håndflader, men ny forskning viser, at når dine håndflader bliver fugtige, så bliver din partners det formentlig også - i hvert fald hvis der er gensidig tiltrækning.

Hollandske forskere fra det holldanske Universiteit Leiden har nemlig sat sig for at undersøge, hvad det er, der sker, når mennesker bliver tiltrukket af hinanden.

Studiet viste, at par, der var tiltrukket af hinanden, synkroniserede mængden af sved i deres hænder, samtidig med at puls og hjertefrekvens også steg og faldt i samme tempo.

Det skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Dating-forsker: Disse faktorer påvirker, om du finder den eneste ene

Forskerne lavede deres forsøg på festivaler i Holland, hvor de inviterede 142 single-, heteroseksuelle mænd og kvinder ind i nogle små ‘datinglaboratorier’.

Annonce:

De blev alle udstyret med pulsmålere, ‘eyetracking-briller’, der kunne måle, hvor de kiggede hen, og en måler, der kunne registrere mængden af sved i deres håndflader.

Efter deres date blev forsøgspersonerne spurgt, om de ville møde den samme person igen. 34 procent af kvinderne svarede, at de gerne ville mødes igen, mens det var 53 procent hos mændene.

Det var dog kun 17 procent af parrene, der begge svarede, at de havde lyst til at mødes igen, men spørgsmålet var så, hvordan man kunne se det på målingerne.

Der skete ifølge forskerne meget med biologien i deres kroppe, skriver Videnskab.dk.

Hvis den ene persons hjertefrekvens skød i vejret, så gjorde den andens det også. Hvis pulsen blev sænket, kunne man registrere det samme hos den anden. Samtidig kunne forskerne se, at mængden af sved også var synkroniseret mellem parrene.

Læs mere på Videnskab.dk: Sexbilleder: Mænd kigger på kroppen og kvinder på ansigtet

Annonce:

Ifølge forskerne bag studiet ser det ud til, at tiltrækningen på en date er større, når parrene på den måde synkroniserer fysiologisk, men de forstår ikke helt mekanismerne bag.

De har en teori om, at det kan være udløst af små signalerne fra ansigtsudtryk, som man ikke kan se med det blotte øje, såsom små blink eller udvidelse af pupillerne, og som hjernen så opfanger helt ubevidst.

Hjernens reaktion får efterfølgende hjertefrekvensen, pulsen og hudens svedproduktion til at stige hos begge partnere, og dermed synkroniserer fysiologien, mener forskerne ifølge Videnskab.dk.

Undersøgelsen viste også, at kvinder benytter sig mest af de ydre, synlige signaler såsom ansigtsudtryk og øjenkontakt, mens mænd i langt højere grad stirrer på kvindens ansigt, øjne og krop.

Men undersøgelsen viste også, at man ikke kan forudse, om to personer er tiltrukket af hinanden, ud fra kontrollerbare signaler såsom ansigtsudtryk, øjenkontakt eller stirren.

Annonce:

Det er derimod de biologiske signaler, som kan afsløre, om der er god kemi mellem to personer på date.

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Mordet på Kennedy: Det 20. århundredes største mordgåde

Levende menneskehjerner i petriskåle leverer unikt indblik i mysterier

Lynhurtige og svære at klaske: Kan fluer se i slowmotion?
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: