TV: Nye dyrearter boller sig selv ihjel

De kødædende pungdyr dyrker så heftig sex, at hannerne til sidst dør af stress

Følg Videnskab

De bløder indvendigt, deres pels falder af, og nogle gange vælter de rundt i blinde, mens de stadig prøver på at parre sig.

Mørk antechinus lyder navnet på de to nye pungdyrarter, der af natur er så liderlige, at deres instinkt nægter dem at stoppe samlejet, når først det er begyndt.

I op til 14 timer i streg med så mange partnere som muligt går dyret løs, når det i yngleperioden bliver rigtig lystent.

Det konkluderer undersøgelser foretaget af Quuensland University of Technology i Australien, der i alt har opdaget fem nye arter, men hvoraf kun libidoen tilhørende de to er potentiel dødelig.

Efter blot et par ugers ynglen med regelæssige samlejer, stiger stresshormonerne i dyret så voldsomt, at immunforsvaret til sidst kollapser og sidste ende medfører den ellers så begejstrede han døden, fortæller teamleder Dr. Andrew Baker til sitet Phys.org.

Når pungdyret en gang om året yngler, næsten halvveres bestanden efter de dødelige sexlege. Så selv om arten først lige er blevet opdaget, er den allerede truet på eksistensen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind