Ukendt gopleart fundet i flere kilometers dybde

I 3,7 kilometers dybde stødte marinbiologer på en ukendt type gople. Se den herunder

Se den ukendte gople her. (Video: National Oceanic and Atmospheric Administration)

Det dybeste punkt ligger 11 kilometer under havoverfladen, så det er ikke så underligt at Marianergraven stadig gemmer på mange hemmeligheder, som bare venter på at blive opdaget.

Nu har forskere opdaget endnu en af gravens hemmeligheder, i form af det man mener er en helt ny og ukendt type gople, skriver Daily Mail.

Forskere fra det amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) er for tiden i gang med at udforske en del af Marianergraven, og på en højderyg i 3.700 meters dybde stødte man på den farvestrålende gople, som du kan se i videoen over artiklen.

Forskerne kunne fastslå at den tilhører arten crossota i smågople-familien, men derudover er den indtil nu ganske ukendt.

Den ukendte art er udstyret to forskellige typer tentakler, og i videoen 'ligger den på lur' og vente på sit bytte, mener forskerne.

NOAAs Marianergravs-ekspedition løber fra 20. april til 10. juli 2016. Du kan følge med i ekspeditionen live her.

I 2014 opdagede forskere denne fisk på 8143 meters dybde i Marianergraven. Det er dybere end nogen anden fisk er blevet set.

Videnskab Tv: Ny fiskeart fundet 8 km i dybet


Dette er angiveligt det første eksemplar af dybhavsfisken klumpangler nogensinde filmet. Den blev fundet på 700 meters dybde i Monterey Bay ud for Californien.
Videnskab TV: Forskere fanger sjælden monsterfisk


Marinbiologerne var ved at tabe både næse og mund, da de stødte på denne blæregople i Den Mexicanske Golf.
Videnskab Havbiologer finder meget mærkeligt dyr

10 kommentarer
Vis kommentarer