Unge kvinder giver mere oralsex end mænd

Kvinder og mænd er på mange områder er kommet langt i retning af ligestilling – men når det kommer til oralsex blandt unge, er der stadig forskel på, hvem der lægger sig mest på knæ

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Efterhånden mener vi måske, at vi lever i en tidsalder, hvor vi nærmer os seksuel ligestilling, men ny forskning viser, at når det kommer til oralsex, så har vi stadig et stykke vej. Det skriver University of the Pacific ifølge Videnskab.dk.

I et nyt engelsk-amerikansk studie, udført i England, har forskere interviewet 71 unge mænd og kvinder i alderen 16-18 år og fulgt op et år senere.

Læs også på Videnskab.dk: Tjek dig selv: Er dine seksuelle fantasier almindelige?

Her beskrev størstedelen, både mænd og kvinder, at det var ‘en større ting’ for mænd at give oralsex, end det var for kvinder.

De beskrev også oralsex for mænd som mere ubehageligt, og at det var lettere at modtage oralsex for mænd end kvinder, skriver Videnskab.dk.

- Der er meget forskning om vaginalt samleje, men vi ved meget mindre om unge menneskers forventninger og erfaringer med andre former for samleje. Det her var et udforskende studie, der skulle give os en idé om, hvordan unge mennesker taler om oralsex, siger Ruth Lewis, der er sociolog ved University of the Pacific i Californien, USA, som har stået bag studiet, i en pressemeddelelse.

Læs også på Videnskab.dk: Gymnasiepiger er porno-glade

Interviewene afslørede også, at mændenes sprog om kvindernes kønsdele ofte var nedladende, samt at kvinder ofte havde splittede følelser omkring at modtage oralsex, fordi de var bevidste om netop dette.

Ifølge Ruth Lewis viser studiets resultater, at der er brug for større fokus på dynamikker mellem kønnene i seksualundervisningen.

- Seksualundervisning bør ikke kun handle om graviditet og kønssygdomme. Det er tydeligt, at vi også er nødt til opmuntre unge mennesker til at tænke kritisk omkring, hvordan mænd og kvinders kroppe bliver omtalt i samfundet, nuancerne ved samtykke og tvang, samt hvordan ligestilling kan finde sted i praksis, siger hun, skriver Videnskab.dk.

Studiet er netop udkommet i tidsskriftet the Journal of Sex Research.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Egern onanerer kønssygdommene væk

Sådan ser den ideelle kvindes ansigt ud

Hvorfor er mænd i uniform så lækre?

45 kommentarer
Vis kommentarer