Utroligt: Fossil afslører dinosaur 'som den faktisk har set ud'

Et 110 millioner år gammelt fossil viser en dinosaur 'som den faktisk har set ud,' fortæller en canadisk forsker. Nu er den fantastiske dino kommet på udstilling

Et af verdens mest enestående dinosaurfossiler er nu gjort tilgængeligt for offentligheden.

For 110 millioner år siden var det en 5,5 meter lang nodosaur, men nu om dage er det udstillet som hovedattraktionen i en ny udstilling på Royal Tyrrell Museum i Alberta, Canada. Det skriver nationalgeographic.com ifølge Videnskab.dk, hvor du kan se den velbevarede dino:

En dinosaur, som den faktisk så ud

Fossilet er ekstremt rigt på detaljer og rangerer som verdens mest velbevarede fossil af en pansret dinosaur

Læs mere på Videnskab.dk: Kvinders lyst har skabt mandens store penis

Dermed er det i den absolutte top blandt verdens mest velholdte dinosaurfossiler overhovedet.

'Det er ikke bare et skelet, men en dinosaur, som den faktisk har set ud,' siger Caleb Brown, der er palæontolog og postdoc ved Royal Tyrrell Museum, til nationalgeographic.com ifølge Videnskab.dk.

Fossilets panser, hud og skelet er i så god stand, at det på sigt kan blive et problem for forskerne, der kan få svært ved at komme ind og lave undersøgelser på skelettet uden at ødelægge den ydre skal.

Blev fundet af canadiske minearbejdere

Det blev fundet ved en tilfældighed af nogle minearbejdere i det vestlige Canada for seks år siden. Efter opdagelsen blev det med stor forsigtighed hugget fri af de massive sten og siden da undersøgt og efterbehandlet.

Læs mere på Videnskab.dk: Se billederne: ’Skjult verden’ opdaget i Australien

Forskere mener, at nodosauren er druknet i en flod for senere at være blevet opslugt af en muddersump, hvis mineraler har holdt kadaveret intakt.

Nodosauren er en hel ny dinosaurart, der er tæt beslægtet med ankylosauren - den velkendte planteæder med det piggede panser og en karakteristisk kølle yderst på halen.

Andre artikler på Videnskab.dk

Mystik om runde formationer set over København

Se illusionstricket: Hånden, der forsvinder

Dykkere gør deres livs fund i undersøisk hule