Annonce:
Annonce:

Video afslører: Gammel skrøne om flyvende fisk er sand

Fiskenes unikke evne er for første gang blevet foreviget. Se det utrolige klip herunder

Se det utrolige klip, og hør Davifd Attenborughs kommentarer her. Video: AP/BBC
Annonce:
Følg Videnskab

I mange år har det været en skrøne på linje med havfruer og kæmpesøslanger, men nu viser det sig at være rigtigt nok: I Det Indiske Ocean, nærmere bestemt omkring Seychellerne, findes en fisk, der kan springe op af vandet og fange fugle i luften.

Det er en af flere banebrydende nye opdagelser gjort i forbindelse med optagelserne af BBC-dokumentaren 'Blue Planet II'.

I optagelserne ses det hvordan kæmpetrevallen er i stand til at springe op af vandet og fange en fugl i luften. En bedrift, der aldrig før er blevet fanget på video.

Sir David Attenborugh, der har lagt fortællerstemme til bristiske naturprogrammer i en menneskealder, er forbavset over hvor meget ny viden om verdens have, der stadig kan dukke op.

- Jeg er ikke uvidende om hvad der foregår i verdenshavene, men igen og igen bliver jeg overrasket over hvad der dukker op, så det tror jeg også seerne vil blive, lyder det fra den 91-årige tv-veteran.


Dette klip fra sidste års 'Planet Earth II'-dokumentar er blevet kaldt det 'mest intense tv-øjeblik nogensinde'. Se det her. Video: AP/BBC

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: