Andreas' kone: Jeg turde ikke se landingen

Cecilie Beyer, der er gift med astronauten Andreas Mogensen, er glad for at have sin mand tilbage på Jorden

Her lander Andreas Mogensen efter sin rumrejse.

Når astronauten Andreas Mogensen lørdag vender hjem til Köln, venter hans kone Cecilie Beyer på ham.

Hun fortæller til Jyllands-Posten, at hun sov, da ægtemanden kort før klokken 3 dansk tid vendte tilbage til atmosfæren og planeten igen.

- Jeg havde ikke rigtig lyst til selv at se landingen, men jeg vågnede op til en glædelig nyhed, fordi mange havde skrevet til mig, at det var gået godt.

- Det er helt fantastisk, og jeg er selvfølgelig meget lettet, siger hun til Jyllands-Posten.

Se også: Dronningen vil møde Andreas Mogensen på Amalienborg

Andreas Mogensen efter landingen. (Foto: AP) Videnskab & teknik - 12. sep. 2015 - kl. 09:09 Astro-mor: Jeg så det slet ikke

De to har talt sammen hver dag under den 10 dage lange mission, og hun glæder sig meget til at se ham igen.

- Det er rart at have ham tilbage på Jorden. Jeg var mest nervøs for opsendelsen, men nu jeg kan godt mærke, at jeg er virkelig lettet over at vide, at han er sikkert tilbage, siger hun.

Andreas Mogensen er efterhånden blev kendt som astronauten, der ofte viser en positiv tommelfinger opad. Her ses han, lige efter han kom ud af rumkapslen klokken lidt over tre natten til lørdag (Foto: ESA) Videnskab & teknik - 12. sep. 2015 - kl. 05:17 Nu er Andreas landet: 'Alt gik efter bogen'

Også Andreas Mogensens mor, Lisa Bjerregaard, står klar med en krammer, når sønnen engang vender hjem til Danmark, hvor hun befinder sig.

Hun har også været bekymret for, om landingen nu gik som planlagt.

- Det er dejligt at vide, at han er landet sikkert. Jeg var ikke nervøs, mens han var deroppe. Der er jo sikkert nok. Det var mere opstigningen og landingen, jeg var nervøs for, siger hun til TV2.

Andreas Mogensen skal senere lørdag deltage i en pressekonference i Köln, hvor Det Europæiske Astronautcenter ligger.

5 kommentarer
Vis kommentarer