Harry Potters usynlighedskappe er under udvikling

Usynlighedskapper som den, Harry Potter ejer, har hidtil kun eksisteret på film. Nu er kappen på vej mod at blive realiseret

(Foto: Joel Ryan)
(Foto: Joel Ryan)

Amerikanske forskere har udviklet en supertynd kappe kaldet en ’metaskærm’. Kappen virker som en usynlighedskappe ved at kunne gemme tredimensionelle objekter fra mikrobølger i alle retninger og fra alle positioner. Det skriver ScienceDaily.com ifølge Videnskab.dk.

Læs også artiklen på Videnskab.dk: Top 5: Se de sjoveste dyre-penisser

Forskningen, der netop er blevet præsenteret i tidsskriftet New Journal of Physics, fortæller om, hvordan man har brug mikrometer tyk kobbertape og polykarbonatfilm til at lave kappen.

Kappen blev brugt til at skjule et cylinderformet objekt på 18 cm i højden fra mikrobølgestråling.

Objekter kan ses når de bliver ramt af bølger, ligegyldigt om det er lyd, lys, røntgen eller mikrobølger, og disse bølger ryger tilbage fra objektets overflade.

Se også videoen på Videnskab.dk: WALL-E-satellit skal renskure rummet

Materialerne, som forskerne brugte samt et design som et fiskenet gjorde, at bølgerne ikke røg tilbage, men blev bøjet uden om objektet i stedet.

- Effekten er gennemsigtighed og usynlighed fra alle observerbare vinkler, siger professor Andrea Alu, der er medforfatter til projektet, til ScienceDaily.Com, skriver Videnskab.dk.

Læs også: Bliver vilde dyr overvægtige ligesom kæledyr?

Læs også: Hvordan opstår et ordsprog?

Læs også: Din hjerne belønner dig for at se porno

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere