Top 5: Sådan har du aldrig set en diller før

I modsætning til mennesker kan dyr have vidt forskellige penis-udformninger. Dillerne er simpelthen blevet tilpasset det liv, dyrearten lever

Dyreriget er mangfoldigt – også i de nedre regioner. Faktisk er forskellen sommetider så stor, at man kan undre sig over, der er tale om det samme organ.

I en række videoer og billeder hos Videnskab.dk kan du se en top fem over dyrerigets vildeste penisser – her bliver det nemlig afsløret, hvad dyrene normalt gemmer bort bag bløde fjer og nuttet pels. SE DET HER

Henrik Callesen er professor i forplantningsbiologi ved Aarhus Universitet. Han kan godt forstå, at man bliver fascineret af penissernes meget forskellige udformninger – for de er et lille mysterium.

- Mig bekendt kan ingen svare på, hvorfor der er så stor forskel på penisser. Men jeg kan da komme med en mulig forklaring: Som et led i evolutionen har der på et eller andet tidspunkt opstået en penis. Den havde en særlig form, som siden har udviklet sig i forskellige retninger.

Læs også hos Videnskab.dk: Pokkers: Penis falder af efter sex

- Sådan er det med alle organer – om det er flagermusens vinger eller andens svømmefødder. De er igennem evolutionen blevet tilpasset til det liv, dyrearten lever. Og så kan vi i dag blive fascineret af, hvordan naturen har udformet penisser og andre organer, siger Henrik Callesen.

Selvom der nok ikke findes en overordnet mening med penis-diversiteten, har nogle dillere formentlig en ganske særlig funktion: De skal imponere hunnerne.

Læs også hos Videnskab.dk: Mystisk ’penis-dyr’ ånder via huden

I foråret fløjter hanfuglene smukt fra træerne for at tiltrække en mage. Og andrikkerne i mosen får deres farvestrålende parringsdragt for at fremstå særligt flotte, attraktive og imponerende overfor hunnerne

- For nogle dyrearters vedkommende er der muligvis også nogle penis-forskelle, som betyder, at særlige hanner kan imponere hunnerne, vurderer Henrik Callesen, uden at have et bestemt dyr i sine tanker.

Forplantning er nemlig en utrolig vigtig del af dyrenes liv. Så hvis man kan imponere en hun ved at vise sin penis frem, er det sandsynligvis et gangbart scoretrick. Om det kan forklare de forskellige penis-udformninger i Videnskab.dk’s top-5 må du vurdere HER

Læs også hos Videnskab.dk: Forskere barberer bizar penis

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere