Derfor kan du ikke få en kat til at spise kage

De fleste pattedyr har en sød tand - undtagen katte

Hvis du virkelig vil forkæle din firbenede, miav’ende ven, skal du ikke servere sodavand og slik for den – katte er nemlig fuldstændig ligeglade med søde sager, og det er der en rigtig god grund til.

Mange pattedyr, såsom hunde, aber og mennesker, har en sød tand. Det vil sige, at de fleste vil foretrække noget sødt frem for noget neutralt eller salt for eksempel.

Men katte er anderledes: De har ingen hang til søde sager. Denne egenskab er forskere fra Monell Chemical Senses Center i Philadelphia dedikeret til at undersøge, som du kan se i en video hos Videnskab.dk HER

Forsøg med sukkervand
I 1970'erne undersøgte forskere på Monell Chemical Senses Center løver, tigere, geparder og huskatte ved at tilbyde dem både sukker-vand og vand. Det viste sig, at kattedyrene var ligeglade med, om de drak den ene eller den anden variant.

Det har forskerne fundet en forklaring på.

Det katte mangler, som andre dyr har, er et sødme-receptor-gen. Deres er simpelthen gået i stykker, så de ikke kan smage sødt.

Læs også hos Videnskab.dk: Din hjerne belønner dig for at se porno

Hvis din kat alligevel kaster sig over snolder, rummer videoen også en forklaring på det. Forskerne mener nemlig, at kattene kan smage noget andet, såsom fedt eller salt.

Denne effekt er dog ikke til fulde klarlagt endnu.

Læs også: Sådan kommer din hund og kat af med lopperne

Læs også: Døve katte udvikler supersyn

Læs også: Rotter samarbejder ved hjælp af tankeoverførsel

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere