Sådan bliver du usynlig for en drone

Amerikaner har opfundet tøj og makeup, der kan gøre dig usynlig

(Foto: Langkilde Morten)
(Foto: Langkilde Morten)

Hvem ved, hvornår trenden med at overvåge sine borgere rykker til Danmark? Hvis du også er nervøs for at blive overvåget, så fortvivl ikke: Nu kommer de dronesikre beklædningsgenstande!

Den amerikanske regering overvejer at bruge dronefly til at overvåge sine egne borgere.

Debatten har resulteret i, at en IT-underviser nu er begyndt at satse på modebranchen. Den universitetsansatte underviser er nemlig begyndt at sælge tøj og make-up, der sikrer, at man ikke kan blive set af dronernes infrarøde kameraer. Det skriver Videnskab.dk

- Kampen mod droner er ikke mit fuldtidsjob. Men det kunne det godt være, siger manden bag ’usynlighedstøjet’ Adam Harvey, som til daglig underviser i datalogi på Manhattan’s School of Visual Arts.

Læs også hos Videnskab.dk: Usunde danskere har mindre og dårligere sex

Aktivistens serie af såkaldt Stealth Wear omfatter blandt andet hættetrøjer, tørklæder og burkaer i metaliseret tekstil.

Det metaliserede tekstil forhindrer dronernes infrarøde kameraer i at opfange kropsvarmen fra personen, som bærer usynlighedstøjet. Adam Harveys nye modelinje skal dog næppe ses som en videnskabelig revolution, da det metaliserede tekstil har været på markedet i mere end 20 år.

Hvis du bare ikke kan leve uden en drone-sikker burka, og ikke har tid til at tage til USA, så kan du eventuelt sy en selv.

Læs også hos Videnskab.dk:

Gucci-tasken oser af sex – synes kvinder

Sex med neandertalere gavnede mennesket

Sex-fikserede fugle ældes hurtigst

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere