Mænd: Slå græs, og vask bil - og få mere sex

Ægtepar, hvor kvinden tager sig af traditionelle kvindeopgaver, mens mændene ordner have og bil, har oftere sex, viser amerikansk undersøgelse

(Foto: Ken Bank)
(Foto: Ken Bank)

Hvis du gerne vil dyrke enormt meget sex i dit parforhold, skal du som mand holde på at stå for de traditionelle mandeopgaver som udearbejde og vedligehold af bilen, mens du som kvinde skal indvillige i at stå for de traditionelle kvindeopgaver som tøjvask, madlavning og indkøb.

Det skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

En kortlægning af cirka 4.500 heteroseksuelle amerikanske ægtepar antyder i hvert fald, at en lige fordeling af traditionelle kvindeopgaver og mandeopgaver i hjemmet har en negativ sammenhæng med, hvor ofte man hopper i høet med sin mage.

Læs også på Videnskab.dk: Hvorfor bliver man træt efter en orgasme?

Præcis hvad det er, der gør, at de traditionelle par har sex oftere, er ikke så nemt at sige.

Men resultatet kan ikke afvises med simple forklaringer, såsom at de traditionelle ægtemænd kommanderer rundt med deres stakkels, slidte hustruer i sengen, mener forskerne.

De fandt for eksempel ingen forskel på, hvor glade kvinderne i traditionelle og mere ligestillede par var for sexlivet.

Det så ikke ud til, at kvindens løn eller erhvervsarbejde indvirkede på sammenhængen mellem husarbejde og sex. Heller ikke faktorer som lykke i ægteskabet, religion eller ligestillingsholdning havde en indvirkning.

Læs også på Videnskab.dk: Dyreriget er fyldt med 'pervers' sex

Det er imidlertid interessant at bemærke, at kvinderne generelt så ud til at gøre meget af både det kvindelige og det mandlige arbejde i hjemmet.

Undersøgelsen viste, at ægtefællerne tilsammen brugte gennemsnitligt 34 timer om ugen på traditionelt kvindearbejde, mens de brugte 17 timer på typiske mandeopgaver.

Ægtemændene tog i gennemsnit kun en femtedel af kvindeopgaverne, men alligevel ikke mere end lidt over halvdelen af mandeopgaverne. Dette antyder, at kvinderne oftere kaster sig over mandeopgaver end omvendt.

Nu hører imidlertid med til historien, at undersøgelsen er baseret på parrenes egen indrapportering af både husarbejde og sjov i sengen.

Det kan give lidt mærkelige resultater, såsom at kvinderne rapporterede, at de havde sex med manden, lidt oftere end manden meldte om samleje med kvinden.

Læs også på Videnskab.dk: Lugten af tårer hæmmer mænds sexlyst

Dette betyder selvfølgelig også, at man ikke kan være helt sikker på, hvor meget de traditionelle og de ligestillede faktisk hoppede i høet. Eller for den sags skyld, hvor meget af husarbejdet kvinderne og mændene virkelig foretog.

Og uanset hvordan det hele hænger sammen, er der grund til at advare mændene, siger forskerne i en pressemeddelelse fra American Sociological Association:

Forsøg på at højne chancerne for en omgang i sengen ved at undgå enhver kontakt med vaskekurvene og stegepanden kan slå fejl. Tidligere forskning har i hvert fald vist, at en lav mandlig indsats i hjemmet kan hænge sammen med misfornøjede hustruer.

Og det kommer der som regel ikke særligt meget action i sengen af …

Læs også: Nuttede dyr gør os bedre til at løse opgaver

Læs også: Hvorfor starter ugen om mandagen?

Læs også: Muskelhunde-lov hviler på historisk tyndt grundlag

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere