TV: Unik optagelse viser fødsel indefra

En 24-årig kvinde fødte sit velskabte barn i en MR-skanner. Derfor kan alle nu for første gang se, hvordan en fødsel ser ud indefra

En netop frigivet optagelse viser et barns fødsel.
En netop frigivet optagelse viser et barns fødsel.

Se den unikke optagelse i tv-klippet over artiklen

------------

For første gang nogensinde er en fødsel blevet filmet indefra.

Fødslen foregik i en MR-skanner tilbage i 2010 på et sygehus i Berlin, men indtil nu er der kun blevet frigivet stillbilleder.

Efter 45 minutter kom det lille, velskabte barn på 2585 gram til verden, og sygehuset, ledet af lægen Christian Bamberg, har nu frigivet en 24 sekunder lang video fra fødslen, som giver et unikt indblik i, hvad der sker under en fødsel.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kvinde fødte i lufthavn

Den 24-årige mor valgte selv at deltage i forsøget, hvor man i videoen kan se hendes livmor trække sig sammen, mens barnet presses længere ned ad fødselskanalen. Når sammentrækningen er ovre, og livmoren slapper af, trækkes babyens hovede lidt tilbage.

Ifølge Daily Mail stopper videoen, idet barnet kommer ud. Det skyldes, at MR-skanneren udsender lydbølger, og derfor stoppede de optagelsen, så barnet ikke kom noget til.

Moren og den lille dreng har det i dag godt, og de har nu bidraget med vigtig information til et forskningsprojekt, som skal kaste mere lys over fødselsprocessen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen