TV: Han vil springe i faldskærm fra rummet

Østrigsk adrenalin-djævel vil foretage verdens vildeste udspring fra stratosfæren

Han har allerede sprunget fra verdens højeste bygninger og broer, foretaget halsbrækkende 'base jumping' og krydset den engelske kanal med hjælp fra intet andet end en vinge-dragt.

SE OGSÅ:

Verden på vrangen - 31. okt. 2011 - kl. 13:41 TV: Her bliver paraglider ramt af ørn

Nu vil østrigeren, Felix Baumgartner, forsøge at nå nye højder med endnu et vanvittigt stunt, der vil cementere hans navn i historiebøgerne én gang for alle.

I forbindelse med Red Bull's 'Stratos Project' vil den østrigske vovehals trodse døden og dykke mod jorden fra stratosfæren på grænsen til rummet.

SE OGSÅ:

Se også: TV: 'Troede jeg så min veninde dø'

1100 kilometer i timen
Baumgartners kommende bedrift har taget årevis at forberede og involveret et hold af ingeniører, der har arbejdet på en trykudlignende kapsel, som vil fragte østrigeren til grænsen til det ydre rum, hvorfra han vil dykke mod jorden.

Folkene bag projektet har regnet sig frem til, at springet vil vare 10 minutter, og Baumgartner vil i i det frie fald fra 36 kilometers højde kunne opnå en maksiumhastighed på 1100 kilometer i timen, inden han udløser sin faldskærm.

LÆS OGSÅ:Kan slå fire verdensrekorder
Hvis alt går efter planen, vil den østrigske adrenalin-djævel kunne slå op til fire verdensrekorder:
Verdens højeste frie fald, verdens længste frie fald, verdens hurtigste frie fald – hvor lydens hastighed brydes samt højderekorden for den højeste bemandede ballonflyvning nogensinde.

SE OGSÅ:

Pat Moorehead på vej ned. (Vidcap) Udland - 22. nov. 2011 - kl. 14:57 TV: 80-årig foretog 80 faldskærmsudspring på én dag

Inspireret af legende
Inspirationen til østrigerens kommende udfordring stammer fra US Air Force-piloten, Joe Kittinger, der foretog en række ekstreme spring helt tilbage i 1959 og 1960.

Kittinger er siden blevet kontaktet af en række personer, som har villet forsøge at efterligne hans vilde bedrifter.

SE OGSÅ:

Samfund - 8. dec. 2011 - kl. 11:39 TV: Udspringer brækker begge ben

Den i dag 83 år gamle amerikaner har dog ikke været interesseret i at samarbejde med nogen, før han blev kontaktet af holdet bag Baumgartner.

Der er endnu ikke fastsat en dato for det vanvittige faldskærmsudspring, men Felix Baumgartner satser på at kunne springe ind i historiebøgerne inden udgangen af 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer