Neil Armstrong vil tilbage til månen

Den 81-årige veteran vil skyde astronauter ud i rummet. Mars er målet, men månen bør komme først, lyder det.

'Måne-veteran' Neil Armstrong mener, vi bør sende mennesker til månen igen. Foto: Colourbox
'Måne-veteran' Neil Armstrong mener, vi bør sende mennesker til månen igen. Foto: Colourbox

Vi bør sende mennesker til månen igen.

Sådan lyder budskabet fra astronauten Neil Armstrong, der som bekendt selv besøgte stedet i 1969, hvor han tog et kæmpe skridt for menneskeheden.

Nu, 42 år senere, opfordrer legenden til, at NASA atter sender nye astronauter af sted for at træde i hans sagnomspundne fodspor.

- Jeg er tilhænger af, at vi vender tilbage til månen. Vi har lavet seks landinger deroppe og udforsket områder på størrelse med en mindre by, siger den nu 81-årige Armstrong.

- Det efterlader os omkring 22,5 millioner kvadratkilometer, som ikke er udforsket, tilføjer han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Taler til kongressen
Den aldrende rumveteran skal tale til den amerikanske kongres i næste uge og give sine bud på, hvordan NASA kan komme videre fra det dødvande, som nationens engang så stolte rumfartsorganisation øjensynligt befinder sig i.

Neil Armstrong har tidligere kritiseret præsident Barack Obama for at være 'dårligt rådgivet' i rumfartsspørgsmål og har sagt, at 'det er velkendt, at det amerikanske rumprogram er noget kaotisk i øjeblikket'.

Astronauten, som normalt går for at være et reserveret privatmenneske, slår på tromme for, at Mars bør være et langsigtet mål for rumrejserne, men månen bør prioriteres før den røde planet.

- Jeg er tilhænger af, at vi rejser til Mars, men jeg mener, at det er for vanskeligt og for dyrt med den teknologi, som vi har nu, forklarer Armstrong.

Missioner til månen vil derimod give forskere muligheder for at øve sig på 'en masse ting, som man bliver nødt til, hvis man vil videre ud i Solsystemet', lyder det.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen