Forskere har fundet beboelig planet

Astronomer har fundet en ny planet, der med stor sandsynlighed har en vandoverflade, og dermed også kan huse planter og dyr

Eksperter vurderer, at der med næsten 100 procent sikkerhed, er liv på Gliese 581g. Billedet her viser jorden fra rummet. (Foto: Spacephotos)
Eksperter vurderer, at der med næsten 100 procent sikkerhed, er liv på Gliese 581g. Billedet her viser jorden fra rummet. (Foto: Spacephotos)

En planet der kredser i den beboelige zone godt 20 lysår fra jorden, kan have vand på overfladen, det skriver nytimes.com.

Hvis undersøgelserne bliver bekræftet, vil planeten som har tre til fire gange større masse end jorden, være den mest jord-lignende planet der endnu er opdaget, og den første der opfylder kriterierne for at blive potentielt beboelig.

- Dette er virkelig den første Guldlok-planet, siger Dr. Butler fra University of California.

Kælenavnet Guldlok-planeter stammer fra eventyret med de tre bjørne, fordi planeterne hverken er for varme eller for kolde, for store eller for små, for tunge eller for lette – de er 'lige tilpas'.

Det anslås at den gennemsnitlige temperatur på overfladen af den nye planet, med navnet 'Gliese 581g', er et sted mellem 10 og minus 24 grader Fahrenheit, omkring det samme som en sommerdag i Antarktis.

Eksperter fortæller, at der endnu er usikkerhed omkring planetens atmosfære og dens sammensætning og slår fast, at der er behov for en ny generation af gigantiske teleskoper og rumfartøjer for at finde ud af noget mere om det.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen