Første Airbus A380 fra Paris til New York

Verdens største passagerfly er på jomfrurejse fra Paris til New York med omkring 380 mennesker om bord. De har hver betalt 7500 kroner for deres billet.

De i alt 538 sæder er angiveligt ikke alle solgt på Airbus' nye models jomfrurejse over Atlanten.(Foto: AP)
De i alt 538 sæder er angiveligt ikke alle solgt på Airbus' nye models jomfrurejse over Atlanten.(Foto: AP)

En Airbus A380, verdens største passagerfly, lettede fredag fra Paris med retning mod New York på dens jomfrurejse for Air France, det første luftfartsselskab i Europa, der anvender superjumboen.

Med omkring 380 mennesker om bord, som hver har betalt omkring 1000 euro (omkring 7500 kroner) for deres billet til den historiske flyrejse.

For at markere den første flyvning med dobbeltdækkerflyet, havde Air France holdt auktion over billetterne til den første tur. Regulære ruteflyvninger med flyet begynder den 23. november.

Flyet, der er afleveret til Air France den 30. oktober, er den 20. superjumbo, som Airbus leverer. De 19 andre flyver for Singapore Airlines, Qantas og Emirates Airlines.

Airbus, som bygger flyene, kan indrette dem til at have plads til omkring 800 passagerer alt efter kundens ønske, men i Air France-udgaven bliver der dog lidt mere albuerum. Flyet har plads til 538 passagerer

Air France indsætter kæmpeflyet på et tidspunkt, hvor flyselskaberne ellers er i krise. Det gælder også Air France-KLM, som er Europas største flyselskab. Air France har bestilt 12 A380-fly, som superjumboen hedder på Airbus-sprog, og endnu to ventes leveret i løbet af vinteren og foråret.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere