Høreapparater kan blive fortid

Det vil måske være et sær syn, at se folk med høreapparater fremover. Forskere har haft held til at give hørelsen tilbage til ørkenrotter

Det måske snart slut med høreapparater. Forskere har haft succes med at genskabe hørelsen hos ørkenrotter. (Foto: Jens Dreisling)
Det måske snart slut med høreapparater. Forskere har haft succes med at genskabe hørelsen hos ørkenrotter. (Foto: Jens Dreisling)

Hvis man skulle være så uheldig at få nedsat hørelse, så vil den bedste mulighed for at høre igen være at få et høreapparat. Men i fremtiden vil det måske være muligt at få hørelsen tilbage uden brug af høreapparat. Det skriver medwatch.dk.

Britiske forskere skulle nemlig have haft held til at genskabe hørelsen hos ørkenrotter ved hjælp blandt at bruge stamceller.

Hørelsen skulle efter sigende være forbedret ved at bruge en kemisk blanding, der genskaber nerverne i øret, som sender signaler til hjernen, der dermed bliver til en af de lyde vi kender fra vores hverdag.

De personer, der for eksempel ikke kan høre, at man bladrer i en avis, vil fremover kunne høre, at der bliver bladret til en ny side. Og endda også kunne komme til at høre opvaskemaskinene, når den bipper, at den er færdig.

Men i følge medwatch.dk vil der gå et stykke tid, før man kan overføre den nye viden til mennesker. Det er nemlig et problem i anvendelsen af stamceller, da man frygter at det kan skabe svulster hos patienterne.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen