Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: Her er det første farvebillede fra Mars

Nasas Mars-køretøj ´Curiosity´ har sendt det første farvebillede hjem fra den røde planet. Billedet er taget fra det krater, hvor Curiosity landede mandag morgen. Det amerikanske rumfartsagentur har også offentliggjort en video, som viser turen ned igennem planetens atmosfære.

Se Mars i tv-klippet herover
----------------------

Efter mere end otte måneders rejse gennem rummet landede den amerikanske Curiositys landing var imødeset med enorm spænding. Det 900 kilo tunge køretøj skulle på vej ned gennem Mars´ atmosfære bremse farten fra over 21.000 km i timen til nul ved hjælp af en faldskærm og jetmotorer.

Efter at landingen var bekræftet, udbrød der jubel i Nasas kontrolcenter i Jet Propulsion Laboratory i Pasadena, Californien.

Mars-køretøjet, som har kostet 15 milliarder kroner, skal i løbet af de kommende to år udforske den røde planet og lede efter tegn på mulighed for liv på Mars.

Lederen af Nasas Mars-program, Doug McCuistion, kalder missionen ´helt afgørende´ for at finde ud af, om vi jordboer er alene i universet og for at klarlægge, hvordan Mars blev forvandlet fra en våd til en tør planet.

- Hvis det lykkes for os, bliver det en af de største bedrifter i planetudforskningens historie nogensinde, siger han til journalister.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen