Bryd ind hos Facebook og tjen en million dollar

Facebook vil gerne have hjælp af hackere, og tilbyder store summer som tak for hjælpen

Facebook har besluttet sig for at udbetale penge til hackere, der finder huller i hjemmesidens sikkerhed. (Arkivfoto: AP)
Facebook har besluttet sig for at udbetale penge til hackere, der finder huller i hjemmesidens sikkerhed. (Arkivfoto: AP)

For knap et år siden, introducerede Facebook sit såkaldte ’bug-bounty’-program. Formålet med programmet er sat i verden for at få it-sikkerhedseksperter til at hjælpe Facebook med at finde brister i hjemmesidens sikkerhedsforanstaltninger, og rapportere dem til Facebook, mod en belønning på 500 dollar, hvilket svarer til ca. 3000 danske kroner.

Læs også: Lussing: Facebook sætter ny bundrekord

I maj i år fik Facebook et tip fra en hacker om, at store dele af Facebooks interne kommunikation kunne hackes. Det skriver det amerikanske medie Bloomberg.

Hackere kan få en million
Firmaet stod derefter overfor valget, om de skulle belønne tipperen eller ej.

Facebook er klar over, at hackere kan kom i besiddelse af information, der kan sælges videre for store summer, og man valgte derfor at belønne hackeren, der ikke havde misbrugt oplysningerne.

Læs også: Sådan gør du, hvis du bliver hacket

Facebook har derefter meddelt, at man i fremtiden vil belønne dem, der finder brister i hjemmesidens sikkerhed, og vælger at tippe virksomheden om det i stedet for at misbruge oplysningerne.

- Hvis der findes en sikkerhedsbrist, der er en million værd, så vil vi betale det, siger chefen for Facebooks sikkerhedsafdeling, Ryan McGeehan, til Bloomberg.

Facebook er den største store teknikvirksomhed, der vælger at belønne hackere, som finder fejl på firmaets hjemmeside.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen