Nyt uni-kursus: Sådan finder du rumvæsener

Nu kan du også blive ekspert i at finde ET og hans venner

Fra efteråret udbyder et skotsk universitet et kursus, hvor du kan lære at søge efter liv i rummet. Men de studerende skal nok være ekstra heldige, hvis de finder E.T. (Foto: Jyllands-Posten)
Fra efteråret udbyder et skotsk universitet et kursus, hvor du kan lære at søge efter liv i rummet. Men de studerende skal nok være ekstra heldige, hvis de finder E.T. (Foto: Jyllands-Posten)

Edinburgh University vil nu give helt almindelige mennesker muligheden for at blive eksperter i rumvæsener.

Det skotske universitet, som er et af de mest prestigefulde i verden, udbyder nu en serie gratis onlinekurser, henvendt til studerende med ekstraordinære interesser. Hvis du for eksempel bliver optaget på kurset Astrobiologi - Søgen efter liv i rummet', kan du lære at finde aliens. Det skriver Huffington Post.

Pointen med det lidt specielle kursus er, at de studerende lærer, hvordan man kan søge efter liv på planeter, som minder om Jorden, og de konsekvenser det kan få, når den - måske uundgåelige - kontakt mellem vi mennesker og en anden civilisation opstår.

Lær at finde liv i rummet
Det første rumvæsenkursus bliver af fem uger varighed og starter på Edinburgh University til efteråret.

Læs også:

Se også: Forskere finder planet i Jord-størrelse

I de to første uger vil de studerende lære, hvordan livet opstod på Jorden, og hvordan det har udviklet sig. I tredje uge vil det handle om mulighederne for liv andre steder i vores solsystem, og i fjerde skal de lære, hvordan man finder planeter, der ligesom Jorden, kredser om en sol, og hvordan du finder liv på dem. Femte og sidste uge vil handle om, hvilke konsekvenser det vil have for menneskeheden, hvis der pludselig står rumvæsener på vores dørtrin.

Det særlige E.T.-kursus bliver undervist af astrobiologen og professoren Charles Cockell, som også leder Storbritanniens Center for Astrobiologi.

- Det er en introduktion til astrobiologi - et fag, som undersøger en lang række interessante problemstillinger. For eksempel: Hvordan opstod der liv på Jorden? Er dette en uundgåelig proces, og kan der være lignende liv i den anden ende af universet? skriver han på kursets hjemmeside ifølge Huffington Post.

Masser af planeter med muligt liv
Interessen for potentielt liv i rummet er eksploderet, efter at man på Niels Bohr Instituttet i København begyndte at lede efter andet liv, end det der findes på Jorden og fandt planenet Kepler 10b, som minder en hel del om Jorden og har samme størrelse. Ifølge forskerne kan der være tusindvis af planeter som den.

Astrofysiker Lars Buchhave leder hold af forskerne på Niels Bohr Instituttet i København. Holdet har har kortlagt mere end 226 planeter, der kredser om 150 stjerner i vores galakse og har fastslået, at alle planeter har udviklet sig på forskellige måder. Til New York Daily News, siger astrofysikeren:

- Der skal ikke så meget tid, før et solsystem som Jordens opstår, og det betyder - eller det kan betyde - at da der ikke er brug for et særligt miljø for, at planeterne kan udvikle sig, kan der vise sig at være en bred vifte af planenet, som kan minde om jorden.

Med det nye kursus på Edinburgh Universitet tyder noget på, at det er blevet stuerent for andre end trekkies og konspirationsteoretikere at interessere sig for livet uden for Jorden, men hvor mange der har tilmeldt sig jagten på E.T.s venner, vides endnu ikke. En ting er dog sikkert: De studerende finder næppe E.T.

Men hvis det alligevel sker, må vi håbe på, at de ringer hjem.kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen