Lækket video afslører nyt om Gud-partikel

En video fra det internationale atom-forskningscenter Cern afslører, at Higgs-partiklen kan eksistere

Sådan ser en simuleret udgave af Guds partikel ud. (Foto: Polfoto)
Sådan ser en simuleret udgave af Guds partikel ud. (Foto: Polfoto)

Ved en fejl er en video fra det internationale atom-forskningscenter Cern blevet lækket forud for onsdagens afsløring om nyt i sagen om den sagnomspundne Higgs-partikel - også kaldet Guds partikel.

Videoen afslører angiveligt, at en ny subatomar partikel er blevet fundet i det relevante spektrum.

- Vi har observeret en ny partikel, siger Joe Incandela, en talsperson for Cern i videoen, som var lagt ud på Science News hjemmeside.

- Vi har ret stærke beviser på, at der er noget. Det vil stadig tage os noget tid at bestemme partiklens egenskaber, siger han.

Cern påstår, at videoen kun er en af mange, som er filmet forud for onsdagens præsentation. Men mange spekulerer på, at det er netop den video, som vil blive vist ved præsentationen.

Den såkaldte Guds partikel er den sidste brik, som mangler i standardmodellen for partikelfysik, der kan forklare de grundlæggende kræfter i universet. Partiklen siger noget om, hvordan universet blev dannet, og den forklarer, hvorfor de partikler, som atomet består af, har masse - og dermed tyngde.

En opdagelse af Guds partikel vil være på højde med Einsteins relativitetsteori, og derfor er der stor spænding omkring dagens offentliggørelse.

Den officielle præsentation er i gang i CERN's hovedkvarter netop nu, og senere i dag vil det blive fortalt, præcis hvad det er, som de har opdaget.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen