T Rex’s forfader: Helt ny dino-art afsløret

Tyrannosaurus Rex – eller en lidt tidligere udgave af den – trampede rundt på Jorden hele 10 millioner år tidligere, end man troede

(Billede: Mark Garlick)
(Billede: Mark Garlick)

Forskere afslørede for nylig en helt ny dinosaur, der peger på, at Tyrannosaurus Rex terroriserede sine omgivelser 10 millioner år tidligere, end man ellers troede. Det skriver Washington Post ifølge Videnskab.dk:

En komplet replika af kødæderen - som forskerne kalder en onkel til den ikoniske skurk fra Jurassic Park - blev offentliggjort på Natural History Museum of Utah sammen med en 3D-model af dens hoved, der ifølge palæontologerne var konstrueret til at bide fast om byttet og ryste det ihjel.

Læs også hos Videnskab.dk: Dinosaurus går igen med computerteknik

Den nye dinosaur har fået navnet Lythronax Argestes, og palæontologerne anslår, at den levede for omkring 80 millioner år siden. Dinosauren har været en anelse mindre end Tyrannosaurus Rex og var dækket af skæl og fjer, skriver Washington Post.

Det har taget palæontologerne fire år og adskillige rejser rundt omkring i hele verden for at bekræfte, at der var tale om en ny art.

Ved offentliggørelsen blev en af palæontologerne bag opdagelsen spurgt, hvad den store kødæder spiste.

- Hvad end den ville, svarede han ifølge Washington Post.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Kan man finde en velbevaret dino?

NASA finder fodspor fra dinosaur i egen baghave

Dinosaurer var pressede, allerede inden katastrofen ramte Jorden

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere