Psykologer: 'Internettrolde' er forfærdelige mennesker

Jo mere tid ’trolls’ bruger på at kommentere på nettet, jo flere ubehagelige karaktertræk har personerne bag skærmen typisk, viser ny forskning

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

’Internettrolde’ er debattører, som huserer på forskellige internetfora og vækker hidsig debat med deres ofte provokerende indlæg.

En gruppe psykologer har sat sig for at undersøge, hvad det er for en type mennesker, der sidder bag skærmen og laver internet-trolling – og deres resultat er mildest talt ikke særligt flatterende for internettroldene, skriver Slate.com ifølge Videnskab.dk.

Forskerne har undersøgt om personer, som medvirker til internettrolling har personlighedstræk, som kan falde ind under følgende begreber:

• machiavellianisme (villighed til at manipulere med og snyde andre)

• narcissisme (egoisme og selvoptagethed)

• psykopati (mangel på anger og empati)

• sadisme (nydelse ved at få andre til at lide).

Læs også hos Videnskab.dk: Se smukke mennesker blive til grimme udyr

Forskerne fandt ifølge Slate.com sammenhæng - ofte ret signifikant - mellem ovennævnte træk og forsøgspersonernes internettrolling-adfærd.

Og de fandt endda også en sammenhæng mellem de ’ubehagelige’ karaktertræk og den samlede tid, som forsøgspersonerne brugte per dag på at kommentere på internettet (sammenhængen gjaldt dog ikke for narcissisme).

I alt medvirkede 1215 personer i undersøgelsen, som blev publiceret i det videnskabelige tidssskrift Personality and Individual Differences.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Hvorfor strander kaskelotter?

Internettrolde fordrejer vores opfattelse af videnskab

Internettet sladrer: Her er din sex-fantasi

0 kommentarer
Vis kommentarer