Vulkan opsender 10 km høj askesky

Vulkanen Tungurahua i Ecuador har opsendt en imponerende sky af røg og aske

En ti kilometer høj askesky blev slynget op i luften, da vulkanen Tungurahua fredag aften gjorde opmærksom på sig selv. (Foto: AP)
En ti kilometer høj askesky blev slynget op i luften, da vulkanen Tungurahua fredag aften gjorde opmærksom på sig selv. (Foto: AP)

Når Moder Jord demonstrerer sine kræfter, og det samtidig ikke koster menneskeliv, er der plads til at nyde synet, når elementerne bliver sluppet løs.

Og det må det siges, at vulkanen Tungurahua i Ecuador har givet plads til.

Sent fredag lokal tid sendte den fem kilometer høje vulkan en intet mindre end 10 kilometer høj sky op i luften bestående af røg og aske.

Tungurahua, der kan oversættes til 'Hals af ild', ligger syd for Ecuadors hovedsatd Quito, og derfra kunne synet af den voldsomme spredning af aske observeres.

Vulkanen har været aktiv siden 1999, og den er derfor regelmæssigt i udbrud. Især siden 2006 har udbruddene været voldsomme, og et udbrud 16. august samme år endte med at koste fem mennesker livet.

Den enorme vulkan er en del af den såkaldte Ring Of Fire rundt om Stillehavet, hvor der er adskillige vulkaner og jævnlige jordskælv.

Ingen mennesker er endnu kommet til skade, men lokale beboere frygter, at vulkanen kan gå i udbrud og dermed bringe menneskeliv i fare. Indtil videre kan man dog nyde billeder af vulkanen i blandt andet videoen herunder.

0 kommentarer
Vis kommentarer