Okkult spindelvæv fra junglen er et mysterium

Forskere har i månedsvis undret sig over et mystisk spindelvæv, der blev fundet i den peruvianske Amazonas-region. Nu har forskere fundet lidt af svaret på, hvad i alverden det er. Men det er stadig lige mystisk

Det ligner en okkult indhegning med et rumskib i midten eller en stofudgave af Stonehenge. Men indtil nu har forskere ikke haft et godt svar på, hvad funktionen af det mystiske spindelvæv er.

Der er kommet mange forskellige bud på hvad spindelvævet bruges til og fra hvilket dyr det stammer.

Se de mærkelige spindelvæv hos Videnskab.dk: Forsker-jubel: Endelig kan vi forklare mystiske billeder fra regnskoven

Troy Alexander, der er studerende ved Georgia Institute of Technology, fandt det mystiske spindelvæv under en presenning i nærheden af Tambopata Research Center i den peruvianske Amazonas-region.

Da han ikke selv kunne finde svar på, hvilket dyr, der stod bag det mærkværdige spindelvæv, delte han billederne på online-tjenesten Reddit.

Billederne kom sidenhen vidt omkring, men selv forskere har i månedsvis ikke kunnet give et entydigt svar på, hvad fænomenet egentlig er for en størrelse, og hvilket dyr der står bag mysteriet.

Spindelvævet afslører sin funktion
Forskerne besluttede sig derfor for at tage tilbage til det område, hvor det oprindelige fund blev gjort.

Her så de omkring 50 andre lignende spindelvæv.

Efter at have observeret spindelvævene i en uge, uden at få noget som helst ud af det, valgte forskerne at tage tre af dem med tilbage til laboratoriet, hvor de blev sat under et forstørrelsesglas.

Læs også på Videnskab.dk: Endelig: Forklaring på mystiske lyn i havet

Efter yderligere en uge kom to bittesmå edderkopper ud af spindelvævet, som altså var blevet brugt til at opbevare edderkoppeæg. De små edderkopper var mindre end én millimeter.

Vi ved stadig ikke, hvilken art der står bag
Mysteriet er dog ikke fuldt opklaret, for forskerne kan endnu ikke sige noget om, præcis hvilken edderkoppeart, der har lavet det mystiske spindelvæv.

For at kunne gøre det, skal forskerne nemlig bruge tilladelse til at indsamle edderkopperne og lade dem gro til voksenstørrelse.

Forskerne kan desuden heller ikke sige, præcis hvorfor spindelvævet har det tynde cirkulære hegn, og hvilket formål det tjener.

Læs flere videnskabshistorier hos Videnskab.dk:

Hvilken ægge-ende kommer først ud af hønen?

Drengebryster er stadig et mysterium

0 kommentarer
Vis kommentarer