Forskere overrasket over verdens ældste sæd

Et fossil har afsløret, hvad forskere ikke havde troet muligt: Ikke nok med at dyret har verdens ældste sæd – dets sædceller er også kæmpestore.

(Foto:colourbox)
(Foto:colourbox)

Forskere har fundet nogle ældgamle fossiler af et rejelignende dyr i en australsk hule. Dyret er 16 millioner år gammelt og er så velbevaret, at forskerne har fundet sæd inde i det – det er dermed den ældste sæd, man nogensinde har fundet.

Som om det ikke var nok, så har forskerne været i stand til at fastslå, at sædcellerne er af gigantisk karakter. Hele 20 gange større end et menneskes sædceller.

Fossilerne er så velbevarede, at forskerne har været i stand til at lave en 3D-model af dyret ved hjælp af røntgenbilleder. Se sæd-dyret i en video hos Videnskab.dk

Røntgenbillederne afslørede, at nogle af dyrets sædceller var op til 1,2 millimeter lange.

- Da vi fandt sædcellerne indeni, blev vi meget begejstrede, siger Renate Matzke-Karasz, der er forsker på Ludwig Maximillian University i München.

Sædcellerne er nogle af de største, der er fundet i forstenet form. Men førstepladsen går til en flue, der har sædceller, som er flere centimeter lange.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Græshoppe har verdens største testikler

Så meget sex dyrkede sultan for at få over 1.000 børn

Lille hund har forbløffende stor klitoris

0 kommentarer
Vis kommentarer